ULTIMELE STIRI!

Fii o pildă pentru alții

Conceptul precum că toată viață trebuie să agonisim pentru a lăsa moștenire copiilor noștri de cele mai multe ori s-a arătat falimentar. Nimeni nu spune că este un lucru rău de a te gândi la viitorul copiilor noștri, însă ca și părinte cel mai bun exemplu pe care fiecare dintre noi putem să-l lăsăm în urmă, urmașilor noștri este un exemplu demn de urmat. Omenirea funcționează prin exemple.

Uitați-vă în jur și vedeți câți lideri au falimentat în a fi un exemplu pentru generațiile care au venit? Câți părinți au ratat șansa de a fi un exemplu pentru copiii lor? Cei mai mulți au crezut că totul se rezumă la lucrurile materiale, fără a face un efort de a le fi o pildă celor din jur. Cu regret această tendință o avem și în continuare. Să nu uităm că cei din jurul nostru puțin probabil vor face ceea ce spunem, ei vor dori să facă ceea ce noi facem, sau am făcut.

Dacă ca și lider vorbești una, însă faptele contrazic spusele tale atunci fii sigur, că te vei îmbrăca cu multă rușine atât tu, cât și numele tău de mai departe. Gândiți-vă doar la cei care ne-au condus. Dacă mă va întreba cineva ce faptă bună aș putea să o urmez a unuia din președinții pe care i-am avut, nu cred s-ar găsi cineva să vină cu un răspuns clar. Mi-ar fi plăcut și mie să pot spune cu mândrie că am avut lideri ale căror exemplu sunt demne de urmat, dar din păcate nu putem să ne mințim, pentru că aceștia și-au schimbat vorbirea în fiecare zi, ca apoi să vină cu sute de justificări.

Greu, foarte greu putem găsi exemple de urmat, pentru că, din păcate nu prea este la modă să fii un exemplu pentru alții. Egoismul lumii în care trăim și care afirmă că nu este nevoie de exemple și că tu trebuie să îți fii propriul exemplu ia o amploare tot mai mare. Nu știu câți dintre noi poate spune cu toată certitudinea celor din jur să pășească pe urmele lor. De ce nu pot spune acest lucru? Tocmai din motivul că aceste persoane nu trăiesc pentru alții și aceste persoane nu au nici o relație reală cu Dumnezeu. Ori păcatele din viața lor îi încurcă să spună aceste cuvinte. Sau aceste persoane niciodată nu au avut un exemplu în viața lor.

Biblia ne învață să fim modele. Și Biblia este plină de modele de la care avem de învățat. Unul din ei este și Pavel care nu o dată i-a îndemnat pe oamenii cu care lucra să îi urmeze credința și faptele. De ce Pavel putea spune acest lucru? Pentru că el la rândul său călca pe urmele lui Hristos. Pavel a slujit oamenilor cu o dragoste fierbinte, cu multă lepădare de sine și cu motive curate, de aceea el putea spune “călcați pe urmele mele”. A călca pe urmele lui Pavel, este totuna cu a urma credința, pentru care el suferea.

citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/pilda-pentru-altii/#utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pilda-pentru-altii

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5839 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: