ULTIMELE STIRI!

Cum să te porți cu elevii obraznici din perspectiva unui profesor

Cum abordăm elevii obraznici a devenit un subiect foarte des discutat între profesori, părinți și elevi. Din păcate, tot mai des auzim sau citim știri ale căror protagoniști sunt unii dintre ei.

Înainte de a-mi prezenta părerea mea asupra acestei probleme, aș vrea să facem o distincție clară a acestui grup.

După mine, există o ușoară confuzie a două grupuri de copii. Primii sunt cei care au o formă de îndrăzneală bună, când copilul este sigur pe el în a-și exprima opiniile, este respectuos și atent în relațiile cu ceilalți, ține cont de sentimentele altora. Deci, este un copil cu o atitudine constructivă, pozitivă, sigur pe sine, care are curajul de a se da cu părerea atunci când are ceva de spus! Ca și profesor, îmi place foarte mult să lucrez cu ei, îmi place să îi aud cum analizează critic lucrurile, cum deduc singuri niște legități, cum se simt liberi în a vorbi în public. Spre regret, societatea noastră și chiar mentalitatea poporului nostru nu prea încurajează dezvoltarea acestui tip de copii. Și e mare păcat, pentru că ăștia sunt niște lideri buni în devenire, și oferindu-le o direcție corectă am putea crește o generație de oameni puternici emoțional și profesional.

Al doilea grup de copii, cei obraznici, sunt opusul primei categorii prin felul de a se exprima și comporta. Sunt aroganți, adesea negativiști, îi frustrează și îi lezează emoțional pe ceilalți, nu le pasă de sentimentele altora. Da, ei se exprimă liber în public, dar mesajul lor este unul destructiv. Ei nu zidesc relații pe termen lung, deseori generează conflicte în colective și dau mare bătaie de cap cadrelor didactice și colegilor lor de clasă.

Pentru a putea găsi o soluție, trebuie să identificăm cauza, la fel ca în medicină. Mai întîi stabilim diagnosticul, apoi prescriem tratamentul. Medicii știu bine că cel mai greu e să stabilești diagnosticul corect, deoarece multe boli au simptome asemănătoare. Și cel mai atent se va lucra la etapa de diagnosticare. Aproximativ același lucru se întâmplă și cu abordarea copiilor obraznici. Este un subiect complex și cel mai important este să înțelegem de ce copilul respectiv se comportă obraznic, ca apoi să găsim soluția corectă.

Din experiența mea de peste 20 de ani în pedagogie, am observat 2 cauze majore: prima și cea mai răspândită cauză este comportamentul preluat de la părinți, și a doua cauză este lipsa de afecțiune în viața acelui copil, lipsa de iubire/grijă din partea familiei. Știm bine că un copil învață prin imitație încă din primele luni de viață. Dacă mama țipă, va țipa și copilul ei. Dacă tatăl se impune prin agresivitate verbală sau fizică, la fel fac copiii lui cu alți copii. Dacă în relație cu alți oameni, părinții sunt aroganți, îi tratează cu superioritate, judecă continuu pe profesori, colegi, la fel vor face și copiii lor. În mare parte, obrăznicia copilului nu este altceva decât forma lui de răspuns/de imitație la comportamentul adulților care îl cresc.

Ce facem cu acești copii?

CITESTE MAI MULT: https://moldovacrestina.md/cum-sa-te-porti-cu-elevii-obraznici/#utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cum-sa-te-porti-cu-elevii-obraznici

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5792 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: