ULTIMELE STIRI!

13 practici profetice care sunt în detrimentul bisericii

În timp ce mă minunam la câteva lucrări profetice (despre care am mai scris și aici), am ajuns să descopăr câteva practici profetice de top care cred că sunt pur și simplu manipulative sau provocatoare de răni. Scriu acest articol în calitatea cuiva care a fost implicat într-o anumită formă de lucrare profetică pentru mai mult de trei decade. Și am mărturisit în mod consecvent ”binele, răul, și urâtul” din toate acestea” (deși experiența mea a fost în mare parte copleșitor de pozitivă).

Scopul meu în scrierea acestui articol este spre a încuraja cele mai bune practici pentru edificarea bisericii locale și dincolo de lucrarea ei – și lucrurile de mai jos nu sunt neapărat într-o ordine particulară.

1. Proroci care nu dau socoteală nimănui
Am învățat să nu invit niciodată un lider profetic să slujească dacă nu cunosc cu cine sunt ei aliniați (adică, cu alte cuvinte, cu cine mediază ei discuțiile dacă se descoperă un păcat sau o încălcare morală este descoperită în viața lor?)

Una din cele mai periculoase arme din mâna dușmanului este un lider uns care nu dă socoteală nimănui.

2. Cuvinte profetice individualiste
Toate profețiile, atât din Vechiul cât și din Noul Testament, au fost date în contextul adunării Domnului.

Nu există așa ceva numit ”destin individual”, ”viziune individuală”, sau cuvinte personale, izolate. Chiar și cuvintele profetice date indivizilor în Vechiul Testament erau fie direct ori indirect relatate cu ceea ce era desemnat pentru națiunea lui Israel.

În cadrul Noului Testament, darurile Duhului (inclusiv prorocia) au fost enumerate în detaliu de apostolul Pavel în contextul Sfintei Împărtășanii, făcând un discernământ în cadrul bisericii și în contextul înțelegerii trupului lui Hristos ca întreg (vedeți manifestările Duhului explicate în 1 Corinteni 12:4-8, care a fost scris în contextul adunării bisericii care a început în capitolul 11, explicat corporativ în 1 Corinteni 12:12-30, și aplicat și judecat de alți oameni profetici în cadrul adunării, după cum se poate vedea în 1 Corinteni 14:29).

3. Cuvinte măgulitoare
Am văzut oameni profetici în cadrul bisericilor care măgulesc pe păstor și alți lideri cheie din biserică (fie că era motivat intenționat sau inconștient, nu pot să știu).

Nu vă pot spune de câți pastori am întâlnit și care au pretins că au primit un cuvânt profetic care le declara că ei sunt ”un apostol” sau că ”biserica lor va fi congregația din care va țâșni trezirea spirituală din regiunea lor”. Acest tip de cuvinte profetice emoționează congregația și pastorul, dar din nefericire, de cele mai multe ori, singurul rezultat este că profetul respectiv este reinvitat, din moment ce el a provocat entuziasmul! (Și dacă acele cuvinte profetice rostite nu ajung să se împlinească… profetul mai întinde coarda și spune că ”aceste cuvinte profetice sunt întotdeauna condiționate” de credința și ascultarea celor care le primesc!)

4. Cuvinte sufletești
A fost la noi la biserică o persoană o dată sau de două ori și a profețit cu claritate despre niște persoane de care avea cunoștință anterioară bazată pe conversațiile cu mine. Când a început să profețească peste cei despre care nu avea o cunoștință anterioară… a ratat cu imensitate! (Ulterior eu am corectat cu tărie această persoană profetică și niciodată nu a mai revenit pe la noi). De la momentul acestei experiențe proaste, eu nu mai vorbesc nimic sau despre nimeni din biserica noastră cu nici o persoană profetică pe care o invit să slujească la noi.

Am mai văzut și oameni (în propria noastră biserică locală) care proroceau din interiorul sufletului lor bazat pe chestiuni interne cu care se luptau ei și care încercau să le liniștească în restul bisericii. Am fost martor cum cineva a profețit bisericii ceva ce îi tulbura pe ei personal, sau de care ei erau convinși. În loc să recunoască faptul că acel cuvânt era doar pentru ei, ei l-au rostit în gura mare în cadrul bisericii. (În esență… ei au negat acel cuvânt că ar fi pentru ei și au încercat pe toți ceilalți să fie convinși de asta!)

5. Cuvinte rostite către oameni bogați
Am observat că anumite persoane profetice de obicei îi găsesc pe cei mai bogați oameni dintr-o biserică locală și le dau prorocii. Din nefericire, cred că motivația de bază pe care o au unii este de a face o legătură persoană cu ”oamenii cu bani” ca mai apoi să fie în relație cu ei și să fie susținuți (a se citi ”sponsorizați) personal de ei.

https://crestinismtrait.blogspot.com/2020/08/13-practici-profetice-care-sunt-in.html

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5839 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: