ULTIMELE STIRI!

Ghiță Ignat – Ursul Carpatin: Nu mi-e rușine!

„Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos” zicea apostolul Pavel care până la urmă a plătit cu viața pentru îndrăzneala lui de a nu-i fi rușine cu Evanghelia.

Astăzi pare că celor mai mulți creștini le este rușine cu statutul lor. A fi creștin practicant în 2020 este echivalent pentru unii cu a fi „înapoiat, needucat” ori vorba unui domn „din evul mediu”.

Când m-am apropiat mai mult de Dumnezeu am început să frecventez o biserică din mediul evanghelic din Suceava. Am observat că cei care veneau duminică de duminică la acea biserică aduceau cu ei Biblia. M-am întrebat de ce fac acest lucru? pentru că, în mintea mea, doar preotul sau pastorul, după caz, trebuia să poarte o Biblie cu ei. Mă gândeam: „ei sunt cu predicatul, noi cu ascultatul, meseria lor este să vorbească iar noi enoriașii să ascultăm”.

Cu timpul am înțeles că Dumnezeu dorește să ne vorbească nu doar duminica la biserică prin cei care slujesc acolo, ci în fiecare zi, și cum ar putea să facă asta mai bine decât prin „Scrisoare lui de dragoste” pentru noi, oamenii, și anume Biblia.

În prima duminică în care m-am hotărât să aduc cu mine la biserică Biblia, s-a întâmplat ceva ciudat. În momentul când am coborât din bloc, am dat nas în nas cu un vecin, instinctual am încercat să ascund Biblia sub geacă. În zadar am încercat să fac acest lucru, vecinul m-a văzut că am în mână o Biblie. M-am rușinat cumplit. Am salutat și m-am grăbit să urc în mașină.

Duminici la rând, de câte ori mergeam la biserică, ascundeam Biblia sub geacă sau într-o geantă, o acopeream cu orice numai să nu fiu văzut că o am la mine.

Totul până într-o zi când, citind, unde altundeva, decât tot în Biblie! Găsesc că a mă rușina cu Biblia este egal cu a mă rușina cu Cel care a scris-o și a cărui cuvânt reprezintă acestă carte.
„De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu, care este în ceruri, dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu, care este în ceruri”. Matei 10

Citind aceste versete primesc un gând: „te rușinezi de vecini când ai Biblia în mână… dar în atâția ani în care cu unii te-ai certat, pe alții i-ai înjurat, iar pe unii aproape că i-ai bătut, și atunci nu îți era rușine…. Acum când sunt pe cale să te ajut și să îți schimb viața te rușinezi cu Mine?”

Mi-a fost cu adevărat rușine cu atitudinea mea și am schimbat-o din acea zi!

Acum ceva timp, soția a trebuit să dea socoteală în acest sens, când cineva apropiat a zărit că ea are un Nou Testament în geantă. A întrebat-o: „doar nu ați devenit și voi fanatici, să umblati cu Biblia în buzunar?”
Răspunsul nostru este acela că a purta Biblia cu noi și a citi zilnic din ea este o mare bucurie, acolo găsim hrană, energie, putere care nu le poți procura de nicăieri altundeva.

Biblia a jucat un rol foarte important în viețile noastre, în mod personal, dar și în viața de familie. Dumnezeu s-a folosit și se folosește în continuare de această Carte pentru a ne face bine.
De aceea, nu ezit să împărtășesc și cu alții aceste lucruri și chiar să le duc Biblii celor care nu au. Fac asta pentru că, din experiență, știu că le face bine.

Dacă ești creștin și iubești pe Mântuitorul și iubești pe oameni, atunci nu te rușina, ci împărtășește public credința ta, spune oamenilor că Dumnezeu face bine, că Biblia face bine. Într-o zi te vei bucura că ai făcut astfel.

Dumnezeu să ne ajute pe toți să înțelegem că Biblia nu este făcută să fie citită doar de clerici, cum nu este făcută să stea în bibliotecă, ci a fost făcută de Dumnezeu ca să ne facă bine, citind-o.

Fiți binecuvântați cu toții!

https://georgeignat.com/2020/06/02/nu-mi-e-rusine/

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5839 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: