ULTIMELE STIRI!

COVID-19: Ajutorul e pe drum. Speranţa este singura cale

1. Îmi amintesc acea zi, 11 septembrie. A fost haos. Violenţă, lipsă de alimente. Timp de câteva zile, nu era sigur dacă vor fi mai multe atacuri, ce fel, nucleare? Ameninţări chimice, cu un praf periculos, trimise în scrisori sigilate membrilor Congresului și conducătorilor cheie. Cozi lungi pentru a cumpăra benzină și mâncare, moschei vizate de atacuri, bursa Dow Jones scăzând la jumătate… și nimeni nu știa cât timp va dura totul sau dacă ne vom recupera vreodată.

Îmi amintesc cât de mult mi-am dorit ca atunci cineva în care aveam încredere, un pastor sau o figură paternă, să apară la televizor și să se uite direct în cameră, zâmbind, pentru a ne liniști pe toţi că totul va fi în regulă. Nu mi-am dorit toate instrucţiunile și sfaturile date de profesioniști despre cum să fii în siguranţă, în cazul mai multor atacuri teroriste sau revolte.

Tot ce îmi doream era să fie cineva, o figură charismatică, un Franklin Roosevelt – ce comunicator grozav! – care să iasă public și să spună: „Dragi prieteni, fiţi calmi, în mai puţin de o lună totul va fi minunat! Doar vă rog să nu vă panicaţi și nu vă așteptaţi la ce este mai rău… Nu avem de ce să ne temem decât de frică în sine.”

2. Îmi amintesc de prăbușirea bursei din 2008, oamenii panicaţi, confuzi și speriaţi. Toată acea prosperitate, tot zumzetul de pe piaţă pentru mai mult profit, cumpăraţi, cumpăraţi, cumpăraţi, a fost o bulă care s-a spart brusc și spectaculos. Poate că „spectaculos” nu este un cuvânt bun. În orice caz, evacuări, excluderi, șomaj, panică.

Îmi amintesc cât de mult îmi doream să fie cineva în care am încredere, un pastor sau o figură paternă, care să apară la televizor și să se uite direct în cameră, zâmbind, să mă liniștească, să ne liniștească pe toţi, că totul va fi în regulă. Nu mi-am dorit toate instrucţiunile și sfaturile date de profesioniști despre cum să rămâi în siguranţă în cazul unui atac armat sau al unei revolte.

Tot ce îmi doream era să fie cineva, o figură charismatică, un fel de Ronald Reagan – ce comunicator grozav! – să iasă public și să spună: „Dragi prieteni, fiţi calmi, în scurt timp totul va fi în regulă! Doar vă rog să nu vă panicaţi și nu vă așteptaţi la ce este mai rău…”

3. De curând, guvernatorul nostru a anunţat măsuri mai dure pentru a menţine virusul sub control. Lipsă de măști și mănuși, hârtie igienică zero, chiar și unele alimente nu sunt disponibile ca înainte. Și oamenii s-au încordat. Și-au pierdut zâmbetul, răbdarea, și-au pierdut speranţa că vom ieși vreodată din acest coșmar de sănătate și din prăbușirea economiei. Când se uită la politicieni aud statistici. Când se uită la predicatori, mai degrabă clișee. Și intră în panică.

Îmi doresc atât de mult să mă uit la TV în prime time și să văd o figură charismatică, un fel de Mister Rogers – ce mare comunicator! – zâmbind în timp ce spune ceva ce a mai spus și înainte: „Dragi prieteni, când eram eu mic și vedeam lucruri înfricoșătoare la știri, mama îmi spunea: «Uită-te după ajutoare! Vei găsi întotdeauna oameni care ajută.»”

1 – Caută ajutoare! 2 – Fii un ajutor, da! 3 – Amintește-ţi, de asemenea, că ajutorul este pe drum, Hristos ne va mântui din carantina aceasta a păcatului!

Ajutorul e pe drum; speranţa este singura cale.

https://semneletimpului.ro/editoriale/covid-19-ajutorul-e-pe-drum-speranta-este-singura-cale.html

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5797 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: