ULTIMELE STIRI!

Protest (petiție online) împotriva deschiderii unui Muzeu al Homosexualității în România

O petiție de protest împotriva Muzeului „Istoriei și Culturii Queer” din România a fost postată pe internet. Petiția atrage atenția că în proiect este implicat Ministerul Culturii, iar fondurile provind din străinătate
Stingaciu Radu este românul curajos care a inițiat o petiție pentru interzicerea Muzeului Homosexualității în România.
Textul petiției are ca scop contestarea ”finanțării de către Ministerul Culturii a  Muzeului „Istoriei și Culturii Queer” din România cu 199.995 euro prin programul Ro-Cultura ce se bazează pe granturile acordate de Islanda, Lichtenstein și Norvegia”.
Printre motivele acestei petiții, autorul enumeră câteva elemente de bun simț, textul fiind presărat cu ironii fine.

”De-a lungul istoriei acestei țări, au fost mai mulți diabetici decât homosexuali în România. La fel se întâmplă și în prezent. Totuși, diabeticii nu au muzeu. Ar trebui sa aibă prioritate în acest sens, iar ignorarea lor nu poate fi considerată altfel decât discriminare culturală”, se spune în petiție.

De asemenea, arată petiția, majoritatea românilor nu cunosc cuvântul „queer” (undeva la 99% dintre Români), așa că este absurdă finanțarea din fonduri publice (europene) a unui muzeu al cărui nume 99% dintre români nu-l pot pronunța, și nici nu-i cunosc semnificația. În acest sens, remarcă autorul cu umor, prioritar ar fi un muzeu al „mitei”, pentru că toată lumea ar ști despre ce este vorba, iar umplerea de exponate ar fi o banalitate.
Mai mult, autorul arată că ”nu avem și nu am avut o cultură „queer” în România. Eventual, am putea crea una în viitor prin eforturi financiare suficiente. Între timp, finanțarea unui astfel de muzeu nu-și are rostul. Vă îndemnăm să terminați de restaurat Muzeul Național de Istorie al României la care se lucrează din 2002 !!! Până în prezent, 60-70% din muzeu este nefuncțional, personalul este insuficient, exponatele neglijate șamd”, se mai arată în petiția citată.
 Și mai grav, se spune în petiție, un astfel de muzeu este împotriva culturii esențiale românești, o cultură creștină milenară, ce n-a cunoscut frământări legate de homosexualitate și nici nu a prigonit-o în același grad cu țările care acum ne învață cum să fim toleranți.
Petiția solicită ferm oprirea finanțării muzeului „Istoriei și Culturii Queer” din România din fonduri publice.

”Vă rugăm nu cheltuiți banii publici în asemenea fel! Avem mare nevoie de finanțări în alte direcții culturale, după cum am precizat câteva”, spune autorul petiției.

În concluzie, petiția remarcă faptul că ar fi de preferat ”să rămânem inculți homosexualicește” și anunță că solicitarea va fi trimisă Ministerului Culturii al Guvernului României în cazul obținerii a 100.000 de semnături.

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5676 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: