ULTIMELE STIRI!

Situația creștinilor din Iran: Orice creștin ar putea fi hărțuit sau băgat în închisoare în mod arbitrar de către guvern…

Protestele recente împotriva guvernului iranian și protestatarii respinși cu brutalitate de către regimul lor au adus Iranul din nou în centrul atenției internaționale. Cu toate acestea, alte încălcări ale drepturilor omului de către regimul iranian rămân în mare parte nedifuzate, inclusiv încălcările constante ale drepturilor creștinilor și ale altor minorități religioase.
Orice creștin iranian ar putea fi hărțuit sau băgat în închisoare în mod arbitrar de către guvern. La începutul lunii ianuarie, Iranul a condamnat un om în vârstă 65 de ani, convertit la creștinism, la trei ani de închisoare pentru diferite acuzații, incluzând „propagandă împotriva Republicii Islamice” și „apartenența la un grup ostil regimului”. Pentru un judecător din Republica Islamică Iran, ceea ce a făcut ca aceste acuzații să fie valabile a fost faptul că acesta „promovase creștinismul evanghelic”.
În timp ce acest caz poate părea extrem, întemnițarea arbitrară este un instrument adesea folosit de regimul iranian pentru a hărțui și a intimida minoritatea creștină. Iar închisoarea nu este o pedeapsă doar pentru creștinul care este condamnat. Membrii familiei lui sunt, de asemenea, umiliți în public de această sentință.
În 2009, Maryam Rostampour și Marziyeh Amirizadeh au petrecut aproape 9 luni într-unul dintre cele mai notorii centre de detenție ale Iranului pentru prizonierii politici, închisoarea Evin. În calitate de convertite la creștinism din mediul musulman, amândouă erau pasionate de a-și împărtăși credința cu semenii lor iranieni. Împreună, au împărțit aproape 20.000 de exemplare ale Noului Testament în Iran. Când autoritățile le-au prins în sfârșit, au fost acuzate de apostazie, blasfemie și activitate anti-guvernamentală.
Dabrina Bet Tamraz, o creștină asiriană din Iran, a experimentat și ea frica și durerea închisorii. Tatăl ei, Victor Bet Tamraz, a fost condamnat la zece ani de închisoare în 2017 pentru că „a acționat împotriva securității naționale prin formarea de biserici de casă, participarea la seminarii în străinătate și propagarea creștinismului sionist”.
Pentru a scăpa de condamnarea internațională, regimuri precum cel din Iran încearcă adesea să-și vândă politicile de opresiune religioasă ca „măsuri de securitate națională”. Cu toate acestea, liderii micilor biserici creștine nu reprezintă nici pe deprarte o amenințare la adresa securității naționale. Ori de câte ori apare această ocazie, comunitatea internațională ar trebui să-i clarifice Iranului că această scuză nu le oferă cale liberă pentru încălcarea libertății religioase.
Iranul ocupă anul acesta locul 9 în Indexul Mondial de Persecuție elaborat de oranizația Open Doors.
În timpul perioadei de raportare a Indexului Mondial de Persecuție (World Watch List), au existat cel puțin 169 de arestări ale creștinilor, dintre care 114 au fost făcute într-o singură săptămână la sfârșitul anului 2018. Mulți credincioși iranieni (în special noi convertiți) au fost urmăriți penal și condamnați la perioade de detenție îndelungate. Alții încă așteaptă să fie judecați.

Rugați-vă pentru frații noștri din Iran, care suferă pentru credința lor în Domnul Isus și pentru devotamentul lor în vestirea Evangheliei.
Surse:

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5687 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: