ULTIMELE STIRI!

Când predica de la biserică te adoarme încet

Se spune că o biserică oferea, după slujba de duminică, la cei prezenți, cafea. (Apropo, am fost la mai multe biserici unde se servea cafea doar la finalul slujbei. Nu am înțeles niciodată de ce nu se servea cafeaua l început…) Motivul pentru care acea biserică oferea cafea la finalul slujbei era unul bizar (ca să nu zic banal, logic): Ca oamenii să conducă treji mașina spre casă. La bisericile unde am fost, la care se servea cafea la final, nu era menționat motivul pentru care se dădea cafeaua aiabună, rea, mai caldă sau mai fierbinteUnii credeau că este un timp de părtășie. Faza e că nu toți serveau cafeaua aceea, ci beau ceai sau altceva. Eu vreau să cred că acea cafea de la final avea un scop „tainic„.

Adevărul uneori doare: mergem duminica la biserică și participam la slujbă, venim treji și cineva, cam în timpul predicii… ne adoarme. Și apoi, când ajungem acasă ne punem și criticăm negativ predica, predicatorul, biserica, slujba, dar nu zicem nimic de cafea. Ai băut-o acasă înainte să mergi la biserică, sau după slujba de biserică, ori deloc, dar tu ai fost adormit în timpul predicii! Ce banalitate!

La multe slujbe de biserică am fost tentați să închidem un ochi, sau poate pe amândoi. Poate la rugăciune, poate predica era aiurea, poate chiar nu mai suportai ceea ce ”debita” persoana care era în față la amvon, sau de unde ”vocifera” ceva către comunitatea din acea biserică.

Recent am dat de un articol interesant unde autorul acelei postări a enunțat vreo 9 motive pentru care oamenii au adormit la o slujbă de biserică la care a participat și el. Unele motive chiar m-au amuzat, altele m-au lăsat cu gura căscată. Unii dintre cei care au comentat la postarea sa… au avut tupeul să aducă și alte motive interesante. Vă redau și vouă câteva din acestea, ca să vă minunați și voi.

Iată lista cu motivele pentru care oamenii au adormit în biserică: unii oamenii chiar au fost obosiți (nu am înțeles de ce au mai venit la biserică să arate la ceilalți din jur acest lucru); unii au ajuns la acel prag al vârstei unde sunt marcați de oboseală (nu dăm cu numele, știm cu toți despre cine este vorba); unii au petrecut seara de dinainte (și au venit totuși la biserică, să își mărturisească din păcatele comise… probabil…); unii poate au luat medicamente cu efecte secundare (da, e bine să mai citiți prospectele de la medicamentele pe care le luați, mai ales dacă urmează să mergeți la biserică după aceea!); unii nu pot să fie atenți pentru 30 de minute (deși unele predici s-ar putea să depășească acest prag, așa cum am găsit în studiul celor de la PEW care l-am postat recent aici); unii nu prea stau jos în timpul săptămânii (și atunci când stau… adorm, logic); unii nu se simțeau bine (motiv în plus ca fiecare biserică să se uite la oamenii care le intră în biserică și să mai facă o verificare a persoanelor… să nu infecteze pe alții din jur!); unii erau plictisiți (aici se includ multe persoane, dar nu am înțeles cum produce plictiseala somnolență, deși autorul spune că dacă o persoană e plictisită… în mod logic adoarme la biserică…); unii chiar nu erau interesați în chestiuni spirituale (și somnul le justifica prezența lor la biserică). Unul dintre cele mai haioase motive enunțate de comentatorii la acest articol invoca motivul că sala aceea de biserică nu ar fi fost aerisită de 20 de ani… și lipsa oxigenului a determinat în unii o stare de somn. 🙂

https://crestinismtrait.blogspot.com/2020/02/cand-predica-de-la-biserica-te-adoarme.html

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5792 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: