ULTIMELE STIRI!

„Așteptare și iad.” Cerul roșu de deasupra Australiei.

Fum, străzi pustii și un cer de culoarea sângelui – un peisaj dezolant, pe care îl surprind fotografiile din Pambula, în statul New South Wales.

„Ziua precedentă a fost una dintre cele mai proaste zile ale noastre”, a declarat duminică Shane Fitzsimmons, un comisar de la serviciul de pompieri. Fitzsimmons a anunţat că un bărbat de 47 de ani a murit din cauza unui stop cardiac în timp ce încerca să stingă o locuinţă în flăcări, fiind a 24-a persoană care a murit din cauza incendiilor.

În orașul Eden, sub un cer sângeriu, sute de oameni au căutat adăpost pe plajă. „E așteptare și iad, simţi că orice alt scenariu este mai bun”, spune Shelley Calban, o tânără de 33 de ani din oraș, care mărturisește că nu mai suportă încordarea cu care urmărește ce se întâmplă în zonă și mai ales cu care așteaptă să vadă dacă locuinţa ei va fi salvată sau mistuită de flăcări. Calban a povestit că s-a refugiat împreună cu soţul, cei trei copii și câteva animale de casă în microbuzul lor, pe care l-au condus până la debarcaderul orașului. Stau aici de la Revelion, când fumul i-a făcut să împacheteze câteva lucruri și să fugă.

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una foarte dificilă în toată ţara, dar în special pentru New South Wales, Victoria (unde trei incendii s-au reunit, formând unul uriaș, mai mare decât cartierul Manhattan, din New York) și Australia de Sud, potrivit premierului Scott Morrison. Premierul a anunţat că în statele afectate vor fi mobilizaţi 3.000 de rezerviști și 4 avioane vor fi trimise în zonele cu incendii, iar cea mai mare navă a Marinei, HMAS Adelaide, va evacua cetăţenii de-a lungul coastei. Navele MV Sycamore și HMAS Choules activează deja în largul orașului de coastă Mallacoota.

Potrivit autorităţilor, aceasta este cea mai mare operaţiune de evacuare pe timp de pace care a avut loc în Australia, numărul de rezerviști folosiţi reprezentând un record. Încă patru autospeciale de pompieri urmează să fie închiriate, 20 de milioane de dolari australieni fiind alocaţi pentru această măsură. „Această decizie permite să avem mai mulţi oameni pe teren, mai multe avioane pe cer, mai multe nave pe mare”, a declarat Morrison.

Un ordin de evacuare vizează sute de kilometri de coastă, iar cei care sunt ameninţaţi de incendii sunt evacuaţi inclusiv pe calea aerului. Mii de australieni i-au primit în casele și proprietăţile lor pe cei care fug din calea focului, iar în multe cazuri cazările de urgenţă au fost gratuite în unităţi unde o singură noapte de cazare costă, în mod obișnuit, sute de dolari. „Răspunsul oamenilor doritori să ajute a fost uimitor”, a declarat scriitoarea Erin Riley, autoarea iniţiativei „Găsește un pat”, care presupune înregistrarea celor care au nevoie de adăpost și punerea în legătură cu cea mai apropiată ofertă de cazare.

citeste mai mult: https://semneletimpului.ro/international/australia/este-asteptare-si-iad-cerul-rosu-de-deasupra-australiei.html

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5657 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: