ULTIMELE STIRI!

Tu ai oferi cadou de Crăciun unuia de care nu îți place? – Nicolae Geantă

Sub privirea mea niște liceeni organizează Secret Santa. Cum nu știți ce mai e și-asta? Chestia aceea cu bilețele de Crăciun. (Un fel de Loto. Tragi un nume și tu cumperi persoanei respective un cadou fără ca ea să știe! Loto ăsta e cel mai eficient! Toți câștigă! Evident aștepți și tu un suvenir).

O fată face bilete pentru toata clasa. Apoi le pune pe o bancă. Fiecare vine și trage singur biletul… Un durduliu deschide, se uită atent, închide, pune biletul la loc… Trage altul. Zâmbește. Pleacă în bancă. Ceilalți sunt mulțimiți de șorț. Mai sunt două bilete neridicate. O fată vine și îl schimbă pe cel tras acum câteva secunde. Tot nu zâmbește! Un tip nu ia bilet deloc. E sărac. “Eu nu particip!” Până să spun că iau eu biletul lui, lidera grupului strigă: “Bine… Cine are biletul lui? Dați-l afară!” Și e scos de la “pomul de iarnă!” Apoi se face liniște.

“Am văzut că unii nu ați fost mulțumiți de bilet. Ce-am putea învăța de aici?” Ei tac. Sunt surprinși. “De ce credeți că Dumnezeu a îngăduit ca pe bilețelul de Crăciun să-ți pice tocmai o persoană pe care nu o placi?” Niciun răspuns. “Pentru că vrea ca să câștigi acea relație! Dacă dai un cadou unuia pe care nu îl placi, sau nu te place, ți-l poți face prieten! Își schimbă părerea despre tine! Știți ce-ar fi trebuit sa faceți în acest caz? Să-i luați un cadou de zece ori mai scump!”

Apoi le-am spus elevilor că exact așa a procedat Dumnezeu la Primul Crăciun. La Betleem. A făcut cel mai scump cadou care s-a oferit vreodată! A dat pe Fiul Său, pe Întâiul născut, pe Isus Hristos, unor oameni care nu-L apreciau! Care îi întorseseră spatele! A făcut un cadou incomensurabil omenirii tocmai ca să o câștige prietenă! Chiar dacă ea nu merita! Dar asta nu o face decât iubirea.

Chintesența Crăciunului este să arăți că iubești și pe cel care nu merită! (Asta a demonstrat Hristos din Betleem pân’ la Calvar!). Chiar așa, dvs ați face un cadou cuiva de care nu vă place?

http://www.ciresarii.ro/index.php/tu-ai-oferi-cadou-de-craciun-unuia-de-care-nu-iti-place-nicolae-geanta/

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5658 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: