ULTIMELE STIRI!

„Cred în minuni”. Mihai Neșu ne cere ajutorul pentru a clădi un complex de recuperare a copiilor bolnavi

Suferința e o experiență care ne ajută să devenim persoane mai bune. Iar dincolo de orice, rămân speranța și credința. Sunt cuvintele ca o lecție de viață ale fostului fotbalist Mihai Neșu, la opt ani după accidentul care l-a lăsat paralizat. Mihăiță, cum îi spun apropiații, a depășit trauma și face eforturi mari pentru a-i ajuta pe alții aflați în situația lui. Și nu oricum, ci prin proiecte îndrăznețe, pe care speră să le ducă la îndeplinire. Fstul fotbalist orădean a lansat deja campania „Cred în minuni”, prin care vrea ca în doi ani să deschidă primul complex de recuperare medicală caritabil din România, un „orășel al speranței” pentru sute de familii cu copii care trăiesc imobilizați, ca el, sau care suferă de diferite boli neurologice, scrie Bihoreanul.
Acolo, micuții vor face terapie în apă, cu animale și cu plante, iar părinții se vor putea caza alături de ei în schimbul unor contribuții reduse.  Construirea unui astfel de centru nu e o idee nouă, așa după cum a mărturisit fostul fotbalist: „Am avut-o de foarte mult timp. Ne doream un loc al nostru, căci aici, unde facem terapiile de peste 4 ani, suntem chiriași”.
Actualul sediu al Fundației Mihai Neșu, din Cantemir, nu este chiar ce dorea. Asigură zilnic terapia pentru 70 de copii, însă doar 8 pot fi îngrijiți în același timp, pentru că spațiul e mic și, fiind amenajat la parterul unui bloc, nici vorbă de vreun bazin ori de animale pentru terapii neconvenționale.
Iulia Băcăran , directorul Fundației, a încheiat parteneriate cu un hotel și un centru de echitație din apropierea orașului pentru a le oferi copiilor hidroterapie și terapia cu animale. „Problema noastră cea mai mare este că centrul e acreditat pentru a asigura terapii doar pentru copiii până în 14 ani, după care îi pierdem, pentru că trebuie duși la școli profesionale, unde nu toți profesorii se știu ocupa de ei. Noul complex le va asigura terapiile până la 18 ani, când vor putea fi chiar angajați”, explică Iulia.
Fundația a găsit un teren de două hectare în Cihei pe care speră să îl achiziționeze în cel mai scurt timp, din donații.

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5416 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: