ULTIMELE STIRI!

Biblia prinde viață într-un musical

Imaginați-vă: creștinii din Africa de Sud, locul de unde a pornit mișcarea BDS, binecuvântează Israelul cu un musical inspirat din Biblie! Asta s-a petrecut de curând, în cadrul unui musical ca pe Broadway, inspirat din cartea Daniel. Corespondentul CBN pentru Orientul Mijlociu Julie Stahl ne prezintă acest reportaj. Julie Stahl: Au spus că musicalul ”Daniel” e un dar ce simbolizează prietenia, oferit cu dragoste din Africa de Sud. Joe Niemand, creatorul și producătorul musicalului: Acest musical a fost creat cu scopul de a fi prezentat în Ierusalim. O parte a mesajului pe care l-am adus din Africa de Sud e faptul că marea majoritate a sud-africanilor, adică mai bine de 80%, rezonează cu valorile iudeo-creștine. Acest lucru nu se reflectă în politica dusă de guvernul nostru. Creatorul și producătorul Joe Niemand spune că faptul că sud-africanii sunt împotriva Israelului nu e ceva benefic țării sale. El speră ca acest dar să înceapă să schimbe situația. Joe Niemand: Dumnezeu a promis că-i va binecuvânta pe cei care binecuvântează Israelul.

Asta spune Cuvântul lui Dumnezeu. Nu e nimic politic, ci e vorba de a crede ce spune Cuvântul Dumnezeului lui Israel și a-l lua ca atare. Musicalul, care a fost pus în scenă la Teatrul din Ierusalim, urmărește să amestece povestea biblică a lui Daniel și a celor trei prieteni ai săi din Ierusalim cu stilul african. Joe Niemand: În compoziție, sunt influențe ale unor armonii din Orientul Mijlociu, dar aranjamentele sunt africane. Aceasta a devenit puntea de legătură între Africa de Sud, Israel și conceptul de musical. Spectacolul începe cu partea de dinainte ca babilonienii să dărâme zidurile Ierusalimului și să-i prindă pe Daniel și prietenii săi. Îi întâlnim pe împăratul Nabucodonosor și pe soția sa… Vedem intrarea captivilor în Babilon… Îl vedem pe Daniel interpretând visul lui Nabucodonosor. Niemand a scris musicalul în mai puțin de șase luni. În mod miraculos, a găsit un teatru foarte din scurt și au început repetițiile. Joe Niemand: Parcă aș visa. Totul a fost foarte din scurt și au avut loc multe minuni și iată că s-a întâmplat. Ce părere are publicul ?

Spectator: A fost plin de viață. Spiritul Bibliei a fost redat minunat prin interpretarea actorilor. Pe mine m-a uimit faptul miraculos că totul a fost pregătit atât de repede. E de necrezut cum au reușit să facă repetițiile și să pregătească totul atât de repede. Spectatoare: Locuiesc în Israel fiindcă familia mea a făcut alyiah. Dumnezeu ne conectează pe toți. A fost o interpretare uimitoare care m-a emoționat. E uimitor să vezi spiritul african transmis printr-o piesă biblică precum aceasta. A fost cu adevărat uimitor, dar și foarte emoționant să vedem că Israelul e susținut astfel ! E clar că musicalul a fost un dar bine primit, iar producătorii speră că va continua să binecuvânteze Israelul, Africa de Sud și celelalte națiuni din toată lumea. Julie Stahl a transmis pentru ”CBN News” din Ierusalim ! Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 302 – noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5479 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: