ULTIMELE STIRI!

Cum funcționează vindecarea prin credință?

Una dintre marile binecuvântări pe care noi, credincioșii, le avem în jertfa Domnului Isus Hristos, în contextul legământului prin sângele Lui, este și lucrarea de vindecare, pe care Domnul Isus a făcut-o și a numit-o ca parte din lucrările Împărăției lui Dumnezeu. Isus Hristos a propovăduit Evanghelia, a scos afară duhurile necurate, a vindecat bolnavii și i-a trimis pe ucenici să facă aceeași lucrare.

Lucrarea de vindecare poate fi observată în mai multe locuri din Scriptură, și putem vedea că Dumnezeu folosește mai multe moduri prin care acordă vindecarea. Uneori, Dumnezeu a vindecat prin voia și puterea Lui suverană. În Iacov 5, se vorbește de vindecarea în urma ungerii cu untdelemn. Scriptura mai vorbește despre daruri de vindecare, despre punerea mâinilor conform Marcu 16, vorbește despre credința altora (cei patru prieteni ai slăbănogului care l-au coborât pe acesta prin acoperiș) și sunt cazuri în Scriptură în care oamenii au fost vindecați prin credința lor (femeia cu scurgerea de sânge, chiar și femeia siro-feniciană, care a avut credință și a perseverat în credință pentru fiica ei).

Dumnezeu poate să folosească diferite metode, și pe medici sau medicamente, dar când vorbesc acum de vindecarea prin credință mă raportez efectiv la abordarea spirituală, doar prin credință. Nu ar fi corect să spun că am fost vindecat prin credință, dacă în același timp am luat tratamente sau am urmat o cale naturală. Subiectul de aici este abordarea supranaturală a vindecării, ceea ce nu exclude și celelalte forme prin care oamenii pot fi vindecați astăzi.

Vindecarea prin credință nu înseamnă neapărat o vindecare instantanee. Poate fi necesară o zidire a credinței, care poată să dureze câteva minute, zeci de minute sau chiar ore în ceea ce înseamnă perseverența în credință. Primul pas pentru a intra în această zonă de zidire a credinței pentru vindecare este înțelegerea corectă a voii lui Dumnezeu.

Este voia lui Dumnezeu să fiu vindecat?

Trebuie menționat aici faptul că este o diferență între credință și speranță. Unii oameni întreabă: „De ce nu am fost vindecat, deoarece eu am crezut?” Din discuția cu acea persoană a reieșit că de fapt aceea nu a fost credința despre care vorbește Domnul Isus în Marcu 11, atunci când spune: „Când vă rugați, să credeți că ați și primit”, adică acum. Ați primit în prezent răspunsul la rugăciune și veți avea lucrul cerut într-un timp viitor. Vindecarea prin credință are de-a face cu timpul prezent. Când te rogi, crezi că ai primit. Și apoi, nu este vorba decât de o perioadă de timp în care se întâmplă acest lucru în trup, în zona fizică. Dar se întâmplă.

Știi că se întâmplă, ai această convingere și perseverezi în această credință. Speranța plasează vindecarea în viitor și anume ar spune ceva de genul acesta: „M-am rugat și cred că Dumnezeu mă va vindeca.”; „M-am rugat și Dumnezeu, dacă vrea, poate să mă vindece.” Apare astfel aici un ușor conflict între credință și speranță pentru că dacă nu știi cu siguranță care este voia lui Dumnezeu nu poți să te rogi prin credință pentru momentul prezent. Pentru că speranța plasează întotdeauna momentul vindecării în viitor. Și atunci te rogi cumva sperând că Dumnezeu va face ceva sau te va vindeca. Atunci când abordarea este prin credință, temelia acestei abordări este să cunoști voia lui Dumnezeu cu privire la vindecare.

Luca 6:19 vorbește despre bolnavi care au fost vindecați de Domnul Isus. Apare în Scriptură această expresie „a vindecat toți bolnavii” sau „toți câți s-au atins de El au fost vindecați”, „Își punea mâinile peste fiecare dintre ei și erau vindecați” Luca 4:40, 6:19, Matei 8:16, 12:15, Marcu 6:56, sunt pasaje în care este evidențiată slujirea Domnului Isus. Din ceea ce ne relatează Scriptura nu există nici măcar un caz în care cineva să vină la Domnul Isus, care să nu primească rezolvare sau răspuns pozitiv din partea Domnului Isus Hristos. Este adevărat că în cazul femeii siro-feniciene sau canaanite a fost nevoie de stăruință, dar în cele din urmă, ea și-a primit vindecarea. Lucrul acesta a fost extins și în slujirea Bisericii. Faptele apostolilor 5 spune că aduceau la Ierusalim pe toți bolnavii, pe toți cei care erau stăpâniți de duhuri necurate și doar când trecea umbra lui Petru peste ei, apare din nou această mențiune, „toți se vindecau.” (19:44).

În Vechiul Testament, Dumnezeu Se prezintă ca fiind Medicul lui Israel: „Eu sunt Yahve, Medicul tău, Eu sunt Domnul care te vindecă.” În Deuteronom 28, în primele 15 capitole unde sunt prezentate binecuvântările, sunt multe promisiuni în care Dumnezeu spune că dacă poporul va asculta va fi binecuvântat și va fi păzit de boli și de lucrurile care au fost afectați egiptenii. Apoi, în versetele unde sunt prezentate blestemele, vorbește Dumnezeu și spune: „Dacă nu vei asculta aceste lucruri, voi trimite peste tine toate bolile de care te temeai, care erau în Egipt ca parte din blestem și alte boli. Deci, în Vechiul Testament boala era și o consecință a blestemului.

NU vreau să spun că toate bolile sunt consecințe spirituale ale unui blestem, adică dacă cineva răcește nu înseamnă că s-a rostit un blestem. Imaginea lui Dumnezeu, însă, chiar și în Vechiul Testament, în cadrul unui legământ inferior celui nou în Hristos, a fost ca Israel să fie protejat, binecuvântat, vindecat. În Exodul 23, Cuvântul spune: „Voi să slujiți Domnului Dumnezeului vostru și El vă va binecuvânta pâinea și apele și va depărta boala din mijlocul tău. Nu va fi în țara ta femeie stearpă, nici care să-și lăpede copilul și numărul zilelor tale voi face să fie deplin.” Deci, inima lui Dumnezeu a fost întotdeauna pentru binecuvântare, restaurare, vindecare, lucrurile care izvorăsc din harul și dragostea Lui.

Dacă Fiul lui Dumnezeu a vindecat pe toți bolnavii, în mod cert El nu a fost în contradicție cu Tatăl. Adică, dacă Tatăl ar da bolile și Fiul le-ar vindeca ar fi un nonsens în Trinitate, în unitatea din Dumnezeire. Fiul face exact ceea ce-L vede pe Tatăl făcând și lucrarea Fiului era, conform Fapte 10:38, să meargă din loc în loc, să facă bine și să-i vindece pe cei ce erau apăsați de diavolul. Vindecarea unei boli vine în urma unei apăsări pe care diavolul a adus-o în lumea aceasta introducând boala. Dar voia lui Dumnezeu este ca noi să fim vindecați, restaurați și protejați de orice lucrări directe sau indirecte pe care diavolul le-ar putea face asupra noastră.

Dacă știm că voia lui Dumnezeu este să fim vindecați, va fi ușor să începem să zidim credința, pentru că nu mai avem dubii dacă Dumnezeu vrea sau nu vrea, ci putem intra direct într-o stare în care putem să revendicăm această voie, această binecuvântare prin credință. Chiar în 1 Ioan 5:14-15, Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi, dacă ştim că ne ascultă, orice I-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.”

Condiția pe care o pune Ioan de a avea o rugăciune cu îndrăzneală, o rugăciune puternică este să cunoaștem voia lui Dumnezeu. Dacă cunoaștem voia lui Dumnezeu și cerem ceva, ne rugăm după voia lui Dumnezeu, următoarea afirmație este „știm că ne ascultă”. Nu sperăm, nu bănuim, ci efectiv știm, suntem convinși că ne ascultă, și dacă suntem convinși că Dumnezeu ne ascultă atunci intrăm în stăpânirea acelui lucru, intrăm în posesia lucrului cerut înainte să-l avem fizic, intrăm prin credință în posesia lui („…orice I-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.”). Asta se numește o stare de credință.

Cunoașterea drepturilor juridice, a moștenirii pe care o avem în jertfa Domnului Isus Hristos

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/vindecare/7294-cum-functioneaza-vindecarea-prin-credinta?fbclid=IwAR0MEojyD_CGKr7vB0tPAooMM0RobAfzk3ZWAyzIuALJXtjBPDB9_PIf-OE

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5488 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: