ULTIMELE STIRI!

Aviaţia turcă bombardează Siria, stârnind panică în rândul creştinilor din zonă

Avioanele de război turcești au început să atace nord-estul Siriei, provocând panică în rândul comunităților creștine și al altor comunităţi religioase prinse în bombardamentele aeriene.

„Creștinii și ceilalţi membri ai comunităţii sunt extrem de îngrijorați”, a declarat liderul politic creștin siriac Bassam Ishak prin telefon pentru Serviciul de Ştiri Catolice pe 9 octombrie. „Bombardamentele turceşti par a avea intenţia de a-i face pe oameni să-și abandoneze locuințele, dacă aceştia reuşesc să rămână în viaţă.”

Ishak conduce Consiliul Național Siriac. Absolvent al Universității Catolice din Washington, este și membru al biroului politic al Consiliului Sirian.

Forțele Democrate Siriene, conduse de kurzi, au raportat victime în rândul civililor, dar nu au furnizat un număr specific.

Ishak a avertizat timp de mai multe luni de zile despre o posibilă incursiune militară turcă pentru a se răfui cu inamicul său perceput, kurzii, care erau aliați de încredere ai Statelor Unite și responsabili în mare măsură de combaterea cu succes a militanților Statului Islamic din Siria.

În ciuda dezaprobării foarte puternice exprimată de ambele partide mari din Congresul american față de decizia bruscă a președintelui Donald Trump de a retrage trupele americane din nord-estul Siriei, președintele nu a renunţat la decizia lui. El a spus că este prea costisitor să sprijine forțele conduse de kurzi în regiune, care luptă cu militanții Statului Islamic.

Trump a luat decizia în timpul unei conversații telefonice cu președintele turc, Recep Tayyib Erdogan, în timpul căreia era de aşteptat ca el să exercite presiuni asupra lui Erdogan privind renunțarea la achiziția unor avioane militare rusești.

În schimb, Erdogan a primit un angajament din partea lui Trump că va retrage trupele americane care au luptat alături de kurzi și creștinii sirieni care s-au opus Statului Islamic. Această decizie a fost luată, de asemenea, împotriva sfaturilor oficialilor de la Departamentul de Stat și Pentagon. Turcia a interpretat-o ca fiind o undă verde pentru a începe incursiunea sa.

Un ziar islamist, Yeni Akit, care susține partidul de guvernământ al lui Erdogan, a postat un avertisment înaintea invaziei: „Du-te și spune necredincioșilor că armata lui Muhammad (profetul Islamului) s-a întors înapoi”, declarând, în esență, războiul religios de către Turcia. Erdogan a permis jihadiştilor străini să treacă în Siria la începutul războiului, în 2011. El a angajat, de asemenea, militanți al-Qaeda și ai Statului Islamic, împreună cu trupele sale în preluarea Afrin în 2018, când 300.000 de creștini, yazidiți și kurzi au fost strămutați.

citeste mai mult: https://www.stiricrestine.ro/2019/10/12/aviatia-turca-bombardeaza-siria-starnind-panica-in-randul-crestinilor-din-zona/

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5488 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: