ULTIMELE STIRI!

Corupția și plata taxelor – Cristian Șoimaru, pastor

În cartea Proverbe se vorbește foarte mult despre faptul că Dumnezeu urăște măsura falsă, o „greutate strâmbă”, că Dumnezeu e împotriva celui mândru, a celui arogant, a celui corupt. Se vorbește de faptul că nedreptatea și corupția (e același cuvânt) blesteamă o țară. Dumnezeu de fapt iubește dreptatea, este un judecător care nu privește la fața omului, ci la adevăr.

Și atunci când ai o țară în care sistemul judecătoresc nu împarte legi după dreptate, ci după șpăgi, deja țara este sub blestem. Atunci când ai guvernanți care iau mită pentru contracte, acel lucru nu e doar o problemă comercială, nu afectează doar PIB-ul României, ci întreg mediul în care oamenii se dezvoltă. De aceea mulți români pleacă din țară. Cei mai mulți nu vor mari averi, ci o viață decentă, să-și poată construi o casă fără să dea șpăgi la primărie. Sau vor să meargă la un spital, când au nevoie, să fie tratați decent. Și atunci când totul e condiționat de un plic, de o șpagă, totul este blestemat, e o formă de robie. Și Dumnezeu vorbește despre dreptate. Sunt foarte multe versete care vorbesc despre dreptatea lui Dumnezeu, despre faptul că El dorește o cumpănă dreaptă, de faptul că neprihănirea înalță o țară, nu corupția, minciuna și furtul. Și furtul e de mai multe feluri.

Atunci când Dumnezeu vorbește despre o comunitate, El spune să dăm Cezarului ce e al Cezarului, și lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu. E un verset controversat, mai ales că se referă la lucruri delicate, cum ar fi sistemul de taxe și impozite.

Eu cred că Isus a validat modelul de taxe și impozite, prin faptul că l-a plătit – i-a zis lui Petru să meargă să ia banii din gura peștelui și să facă ceea ce se cuvine (Matei 17:27). Prin faptul că în Scriptură, în Vechiul Testament, El a dat un sistem în care fiecare trebuia să dea o parte pentru preoți, sistem în care leviții nu aveau posibilitatea să facă un anumit business, dar primeau un anumit sprijin. Ideea de susținere și de împărțire a unor bani are bază scripturală.

Sursa: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/statul/7637-coruptia-si-plata-taxelor-cristian-soimaru-pastor?fbclid=IwAR2h-dUoZCKsHw-SolN4V6zkuRRnNyXp45SFPhczqh-n1kANolDCOlKis8w#ixzz5vmu36ZdG
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4983 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: