ULTIMELE STIRI!

Cât de lungă trebuie să fie predica unui pastor?

Zilele trecute am parcurs câteva materiale despre predicare și slujirea în biserică a femeilor (în special în calitatea de învățător). Se pare că acest ”fenomen” a luat o oarecare amploare în America. Nu e vina mea, eu doar am postat ceva care mi s-a părut că… e bine să știe și alții care poate nu au auzit sau nu cred (încă, deși le e la îndemână internetul să cerceteze cele discutate în postările mele anterioare…) că există femei care predică mai bine ca bărbații. Da, ați auzit bine, femei care predică mai bine ca bărbații!!!

În cartea Faptele Apostolilor capitolul 20 se spune despre Pavel că se afla, în urma unor circumstanțe, în Troa. În prima zi din săptămână el avea o întâlnire cu ucenicii de acolo și… el și-a prelungit vorbirea până după miezul nopții. Probabil că știți restul întâmplării.

Dacă vorbim de predicare, cât de lungă trebuie să fie predica unui pastor la biserică? V-ați pus vreodată această întrebare? Adică… merită oare să dăm un răspuns la această chestiune? Presiunea de a răspunde la această întrebare este oarecum auto-impusă din partea celor care spun că predicile tale – dacă ești pastorul unei biserici și citești aceste rânduri – sunt prea lungi. Problema e că… nu pare să existe un răspuns corect la această întrebare. Răspunsul la această întrebare depinde de ce fel de pastor ești, calitatea ta de predicator și felul congregației la care slujești. În lumina acestor lucruri am descoperit câteva principii care v-ar putea ajuta să răspundeți la această întrebare în contextul vostru particular.

Ca pastor ar trebui să determini lungimea predicării tale… 

1. Bazat pe locul unde te afli și nu pe unde crezi că ar trebui să fi. Noi trebuie să-i motivăm întotdeauna pe oameni să crească, să se maturizeze în viața lor de credință. Și totuși, auzim de mulți pastori și predicatori care vorbesc pentru o durată pe care ei înșiși sunt conștienți că este copleșitoare pentru majoritatea congregației lor. Motivul lor e… să-i facă pe oamenii din biserică să asculte Cuvântul lui Dumnezeu pentru perioada de timp pe care pastorul crede că ei ar trebui să fie capabili să îl asculte. Împinge congregația să crească, dar nu pe cheltuiala exasperării lor prin a încerca să-i faci în ceea ce ei nu sunt. Dumnezeu trebuie să facă partea aceasta. Predică cu credincioșie, însă ia-i pe oameni de acolo de unde sunt ei. Lasă-l pe Dumnezeu să-i maturizeze în timp ce predicarea ta îi determină să dorească mai mult din El.

2. Bazat pe cât de bun și cât de asezonat predicator ești tu. Mă tem că mulți dintre noi care i-au îndrăgit pe Puritani… au citit că ei au ținut predici de 1-2 ore și apoi se gândesc, ”Hei, aș vrea să fiu și eu ca Puritanii”. Problema e că mulți bărbați care vor să predice o oră nu sunt destui de buni sau destul de experimentați să predice ora aia. Realizez de fapt că ne rostogolim în ape subiective.

Ideea de aici este de fapt necesitatea evaluării în mod onest a cât de bun și de asezonat ești tu ca predicator. Dacă te afli în primul an de păstorire al unei biserici, predicile tale ar trebui să fie probabil mai scurte, mai succinte, probabil chiar mai simple decât gândești sau îți dorești. Dacă nu ești capabil să-ți evaluezi darurile tale de predicare și nu permiți altora să aducă lumină în viața ta cu privire la evaluarea lor despre tine, cred că vei avea un timp dificil în a determina ce lungime vor avea predicile tale și care să fie și ajutătoare pentru congregația ta.

https://crestinismtrait.blogspot.com/2019/07/cat-de-lunga-trebuie-sa-fie-predica.html

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4621 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: