ULTIMELE STIRI!

Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioșia lui

Prietenia adevărată atrage după sine fidelitatea. Este scris în Biblie: „Prietenul adevărat iubeşte oricând şi în nenorocire ajunge ca un frate”(Proverbe 17:17). Cine nu ar dori să aibă astfel de prieteni care te ridică și nu te doboară. Mulți oameni își aleg prieteni în funcție de circumstanțe doar pentru a obține beneficii temporare.

Un exemplu clar este fiul risipitor din Sfânta Scriptură. Atunci când și-a cerut partea sa de moștenire de la tatăl său și după ce a primit-o s-a distrat cu așa zișii prieteni ocazionali atâta timp cât avea bani. După ce resursele materiale s-au terminat, au dispărut și prietenii săi. Astfel că, prietenia nepotrivită aduce multe regrete în viață. În această lume imorală şi egoistă este tot mai greu să-ţi faci prieteni adevăraţi şi să îi păstrezi. Unii oameni sacrifică propriile valori morale, de dragul prietenilor, alţii sacrifică prietenii de dragul unor ştachete prea înalte, sau a unor interse personale egoiste!

Prietenia în Biblie este acea legătură a dragostei dintre doi oameni, pe baza unei credinţe comune, unor obiective şi precupări comune, în care fiecare se sacrifică pentru celălalt. Este adevărat că există prietenii false şi prietenii sincere şi adevărate. În prieteniile adevărate funcţionează iubirea sinceră care caută folosul celuilalt, în cele false se caută folosul egoist personal, mascat printr-o amabilitate sau „dragoste” manipulatoare!!!

Dar daca el numai cere, numai el se descărcă şi numai el primeşte, fără să dea nimic, atunci aceea nu poate fi numită prietenie. Prietenia este dăruire reciprocă, este slujire reciprocă, ajutor reciproc, schimb de daruri făcute însă necondiţionat. Poate cel mai frumos model de prietenie descris pe paginile Sfintelor Scripturi este cea dintre Ionatan și David. Această prietenie a inceput atunci cand tinerelul David, cu un toiag și o praștie, a mers impotriva lui Goliat si l-a omorat. „De atunci, sufletul lui Ionatan s-a lipit de sufletul lui David , si Ionatan l-a iubit ca pe sufletul din el”. In acea zi, ei „au facut legamant inaintea Domnului”, iar Ionatan i-a daruit lui David mantaua sa, hainele si armele. Deci un pas într-o prietenie adevarată este să aii o apropiere sufletească, nu interese materiale cum se face în zilele noastre. Ionatan l-a admirat pe David pentru vitejia sa, pentru pentru felul lui de a fi, simplu și curajos și pentru credința în Dumnezeu.

CITESTE MAI MULT: https://moldovacrestina.md/prietenie-din-perspectiva-bibliei/

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4967 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: