ULTIMELE STIRI!

Autoritatea responsabilă – pastor Cristian Ionescu

Fiecare în dreptul lui este așezat concomitent în mai multe structuri de autoritate (acasă, în societate, la servici, la școală, la biserică…), mai sus sau mai jos, deasupra sau dedesubt, într-o parte sau în cealaltă, pentru mai mult sau mai puțin timp.
Această realitate obiectivă ne obligă la decizii, emoții și reacții diverse, purtându-ne adeseori de la sublim la ridicol, de pe culme în adânc, de la satisfacție la frustrare, din liniște în zarvă, înainte și înapoi, de mai multe ori într-o zi.
Este greu să te rostogolești pe doboganul vieții fără să te alegi cu vânătăi și julituri, amețeli și exaltări, zâmbete și suspinuri.
Complicat!
La vârsta mea (cât de cât înaintată) și experiența mea (cât de cât), încerc să ofer cuiva (cine dorește să le audă) câteva sfaturi (de bun simț):
1. Tratează-i pe cei care sunt în sfera ta de autoritate în același fel în care ai dori tu însuți să fii tratat de superiorii tăi. Aroganța, lipsa de curtoazie, batjocura și răutatea sunt cele mai oribile trăsături din caracterul unui „șef”.
2. Respectă pe cei care au autoritate asupra ta așa cum dorești să fii tu însuți respectat de cei peste care ai autoritate. Obrăznicia, spiritul îndărătnic, nemulțumirea, trasul de șireturi, toate acestea sunt comportamente care te vor duce la faliment.
3. Din poziția de autoritate, fă o distincție clară între camaraderie și profesionalism: oamenii trebuie să știe când glumim și când muncim; ca subordonat, nu confunda momentele de relaxare când sunt permise – până la un punct – familiarismele cu seriozitatea angajării în îndeplinirea responsabilităților încredințate. Plus, aceste tranziții le stabilește ÎNTOTDEAUNA cel care este în poziția de autoritate, nu subordonații.
4. Atenție la etichetă! Fiecare sistem are particularitățile lui: mai de gală sau mai de stradă! Aici e nevoie de echilibru și – între anumite limite – flexibilitate. Desigur, una este să fii angajatul unei fabrici și cu totul altceva al unei instituții guvernamentale, una este să fii director și alta este să fii portar, om în toată firea sau copil. DAR, eticheta este întotdeauna privilegiul autorității și nu o preferință a individului, nici a majorității!
5. Abuzul, spiritul de răzbunare, favoritismele, nepotismul, duritatea cronică, excesivă (cu sau fără motiv), vulgaritatea, lipsa de integritate, toate acestea sunt ingedientele unui caracter mic, josnic, jalnic, periculos; astfel de persoane nu au ce căuta în poziții de autoritate peste nimeni și nimic!
6. Atitudinea în general, cuvintele în particular și competența în special vor inspira pozitiv sau dezaxa un sistem de autoritate. Omul din frunte își transmite starea de spirit întregului aparat care va funcționa sau se va gripa.

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4730 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: