Reclame
ULTIMELE STIRI!

Până la marginile pământului – de Ghiță Rițișan, APME

Din 2008 slujesc ca președinte al Agenției Penticostale de Misiune Externă, dar înainte de aceasta, din 1992 până în 2008 am slujit ca pastor. Agenția s-a înființat în 2006 prin inițiativa unui grup de pastori penticostali, care au dorit să implice mai mult Biserica în misiune externă.

De ce este nevoie de o agenție pentru misiune?

Misiunea este o lucrare foarte complexă. Sigur că se poate face misiune și de unul singur. Uneori, o biserică mai mare poate și ea să trimită unul, doi misionari. Pentru a face o lucrare mare, puternică este nevoie să existe o agenție în spate. Ea facilitează trimiterea și susținerea misionarilor, se ocupă de pregătirea lor, de mobilizarea bisericilor, de alcătuirea unui buget pentru misionari ca să ajungă pe câmpul de misiune și să rămână acolo pe termen lung. Se ocupă de relațiile cu bisericile de pe câmpul de misiune, dacă sunt biserici. Dacă nu sunt biserici, se ocupă de a crea cadrul în care un misionar poate să slujească.

apme logo 500Ce înseamnă misiunea externă?

Noi facem o distincție clară între misiunea internă, pe care o numim și evanghelizare, și misiunea externă sau misiunea transculturală. Ele nu trebuie să fie niciodată în contradicție, nu trebuie să fie în antagonism. Domnul Isus Hristos, în Faptele Apostolilor 1:8 a zis: ‘’Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului”. Așadar toate aceste proiecte din diferite zone trebuie să se desfășoare simultan, concomitent. Nu ar trebui să facem misiune în Ierusalim sau în zona noastră și după ce terminăm să ne mutăm în următoarea zonă, ci în același timp să le facem bine pe ambele. Să facem bine lucrarea în Ierusalim, în cultura noastră, adică misiune internă sau evanghelizare, dar în același timp, dacă vrem să împlinim porunca Domnului Isus Hristos, trebuie să ducem Evanghelia la toate popoarele, la toate grupurile etnice, cu alte cuvinte, până la marginile pământului.

apme 05Cum se desfășoară pregătirea pentru misiunea externă?

Noi credem că echiparea pentru misiune este foarte, foarte importantă. Pentru lucrarea națională, culturală, fie că este vorba de pastori, sau de evangheliști, cerem o pregătire bună, consistentă, cu atât mai mult pentru misiunea externă. Noi avem aproape conectată cu Agenția Penticostală de Misiune Externă o școală de misiune la Agigea, Constanța. Se numește Centrul Român de Studii Transculturale și scopul acestei școli este de a echipa în special tineri români, pentru misiune externă. Este o școală la zi, o școală de doi ani. Nu se face la fără frecvență pentru că este o școală foarte practică.

În primul an avem cursuri biblice de bază pentru cei care nu au făcut niciun fel de școală înainte și în anul doi avem cursuri de misiune, cea mai mare parte a cursurilor sunt de misiune. În cadrul acestui an, noi îi ajutăm pe tineri să învețe cum să comunice Evanghelia într-o altă cultură, cum să evanghelizeze, cum să facă plantare de biserici. În cadrul acestei echipări avem module specifice pentru cei care vor să lucreze în lumea musulmană. Printre acestea pot aminti introducere în Islam, ce este Islamul, cum se lucrează acolo, cum se plantează biserici acolo.

Ce fel de lucrări face un misionar trimis într-o altă țară?

Noi susținem două lucrări principale. Susținem proiecte de echipare și educație creștină în țările în care există deja o biserică. Oamenii noștri împreună cu liderii din țările respective sunt implicați în școli biblice, în școli teologice. Apoi, sigur, există cealaltă lucrare de care aminteam: plantarea de biserici. Lucrarea aceasta o facem în zone în care nu există biserici sau sunt foarte, foarte puține, mai ales în lumea musulmană. Această lucrare se face foarte dificil pentru că oamenii slujesc în țări în care există foarte multe limitări și multe restricții, iar evanghelizarea se face prin relații, de la om la om. Este necesară o investiție de durată ca să ai primii ucenici și apoi, de aici, să se ajungă la primele biserici.

apme 07Zona musulmană este una dintre zonele pe care vi le-ați ales specific ca țintă pentru misiune?

Da, pentru că este zona cea mai închisă pentru Evanghelie. Este zona în care trăiesc în jur de un miliard cinci sute de milioane de oameni. O bună parte dintre ei nu au auzit niciodată de Hristos. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune: „cum vor auzi fără Propovăduitor?” Oamenii aceștia nu au ocazia să audă. Este desigur nevoie de lucrători în România sau în Europa, pentru că Europa este în declin. Dar este o mare diferență între oamenii care trăiesc în Europa, care au oportunități să audă Evanghelia, dar o refuză, și oamenii din lumea musulmană care nu au auzit niciodată de Hristos și nu au avut niciodată vreo oportunitate de a auzi despre Cuvântul lui Dumnezeu. De aceea dorința noastră este să ajungem acolo unde este cea mai mare nevoie.

Când candidații vin la noi și discutăm cu privire la misiune le spunem că cele mai bune locuri de misiune din lume sunt deja ocupate. Nu avem locuri nici în Hawaii, nici în Noua Zeelandă, nici în Australia, dar sunt locuri în Afganistan, în Pakistan, în Egipt, în Sudan și dacă sunt gata să meargă acolo, noi îi ajutăm.

Sursa: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/islam/4207-pana-la-marginile-pamantului-de-ghita-ritisan-apme?fbclid=IwAR34DCg-6qxoHTll0Rlen-8m0aa2MO3YmA8Mtd_TiNipJIunKjCS4vKxb-4#ixzz5oczQCHEJ
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4394 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: