ULTIMELE STIRI!

Legea anti-evanghelizare din Rusia: tot mai multe sancțiuni pentru creștinii evanghelici

După ce Rusia a interzis Martorilor lui Iehova să activeze în țară, protestanții evanghelici sunt acum grupul cel mai penalizat sub controversata lege „anti-misionară” a țării.

Mai mult de jumătate din toate cazurile de așa numite încălcări ale acestei legi au fost atribuite creștinilor evanghelici. Conform Forumului 18, un serviciu de știri care acoperă probleme legate de libertatea religioasă din Rusia și din țările învecinate, din cele 159 de persoane sau organizații acuzate de faptul că și-au demonstrat credința în public, 50 au fost de origine penticostală iar 39 de origine baptistă.

Anul acesta până în prezent, autoritățile ruse au întrerupt un serviciu de închinare al unei Biserici Baptiste și pastorul bisericii, în vârstă de 71 de ani a fost acuzat în aprilie de activitate misionară ilegală. În ianuarie, doi baptiști au fost amendați pentru că au discutat despre credința lor într-o stație de autobuz.

Așa numitele legi Yarovaya din 2016 interzic rușilor să cheme oameni să se alăture credinței lor, inclusiv în mediul online și în propriile case, dacă nu dețin un permis din partea guvernului printr-o organizație religioasă înregistrată la stat, și chiar și atunci, nu li se permite să facă evanghelizare numai în biserici sau locuri special desemnate.

Creștinii evanghelici din fosta țară sovietică spun, că dacă creștinii care nu fac parte din biserica ortodoxă rusă, care este afiliată la stat, sunt acuzați de încălcarea acestei legi, persoanele fizice pot fi amendate cu 5000 de ruble (aprox. 75 de dolari) iar organizațiile cu cel puțin 50000 de ruble (750 de dolari).

„Credincioșii se tem să propovăduiască Cuvântul lui Dumnezeu în masă, deoarece se tem de amenzi”, a declarat avocatul Uniunii Penticostale, Vladimir Ozolin pentru Forum 18. „Agențiile de aplicare a legii presupun din start că orice activitate bisericească este o activitate misionară.”

http://logosul.ro/legea-anti-evanghelizare-din-rusia-tot-mai-multe-sanctiuni-pentru-crestinii-evanghelici/

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5126 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: