Reclame
ULTIMELE STIRI!

Alabama interzice prin lege avortul inclusiv în caz de viol sau incest

Statul american Alabama s-a alăturat celorlalte patru state care au semnat anul acesta legislaţii care interzic avortul în aproape toate circumstanţele. Legea din Alabama include avortul în caz de viol sau incest.

Senatul statului Alabama a votat în majoritate o lege care prevede pedeapsa cu închisoarea, începând de la 10 ani – pentru tentativa de a întrerupe o sarcină, până la 99 de ani pentru efectuarea până la capăt a procedurii. Femeia care recurge la avort nu este considerată responsabilă în faţa lege, iar în cazul în care sarcina ameninţă în mod grav viaţa mamei, avortul este permis. Senatul a votat această lege cu 25 de voturi pentru și șase împotrivă, unii analiști remarcând faptul că toţi votanţii pro sunt bărbaţi. Toate cele patru femei membre ale Senatului au votat împotriva interzicerii prin lege a avortului.

Potrivit BBC, suporterii noii legi se așteaptă ca aceasta să fie blocată în justiţie însă speră ca procesul de apel să ducă prevederea pe masa Curţii Supreme, anticipând că datorită componenţei sale majoritar conservatoare, aceasta va anula legislaţia din 1973 care a permis avortul.

Vice-guvernatorul statului Alabama, Will Ainsworth, s-a declarat convins că legislaţia privind avortul „trebuie supusă contestaţiei” și s-a arătat „mândru că Alabama este deschizător de drum în acest sens”. Eric Johnston, fondatorul Coaliţiei Alabama Pro-Viaţă și co-autor al noii legi, a declarat pentru postul public de televiziune NPR că „dinamica s-a schimbat [din 1973]. Judecătorii s-au schimbat. O mulţime de lucruri s-au schimbat pe parcursul timpului, așa că cred că suntem într-un punct din care trebuie să facem un pas mai mare și mai curajos.”

Staci Fox, de la organizaţia Planned Parenthood, a declarat că această interdicţie este „o zi neagră pentru femeile din Alabama și din SUA”.

Pe de altă parte, parlamentarul republican Terri Collins, susţinător al legii care interzice avorturile, a declarat că „legea noastră recunoaște statulul de persoană al copilului din pântec”.

Alte șaisprezece state americane discută, în prezent, posibilitatea de a impune noi restricţii împotriva avortului.

Anul acesta, Curtea Supremă a Statelor Unite a blocat implementarea unor noi restricţii privind avortul în statul Louisiana. Însă votul luat în acea speţă fost foarte strâns, iar cazul va fi revizuit în cursul anului acestuia.

Nu mai puţin de 21 e state americane au fost catalogate drept „ostile” sau „foarte ostile” vizavi de legislaţia care permite avortul.

https://semneletimpului.ro/religie/etica-si-morala/avort/alabama-interzice-prin-lege-avorturile-inclusiv-in-caz-de-viol-sau-incest.html

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4179 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: