Reclame
ULTIMELE STIRI!

Închinare goală și zgomotoasă…

Cartea Amos descrie o problemă interesantă în legătură cu închinarea. Problema nu consta în faptul că poporul lui Dumnezeu nu se închina, ci în faptul că ei se considerau poporul lui Dumnezeu chiar și atunci când închinarea lor era goală (lipsită de esență). Astfel, aceasta a devenit doar un zgomot deranjant pentru Domnul:

Depărtează de Mine vuietul cântecelor tale; nu pot asculta sunetul alăutelor tale! (Amos 5:23) 

Citind acestea, poate că te vei întreba: Când devine închinarea mea doar un zgomot? Sau, când devin încercările mele de a-I aduce slavă, onoare și laudă lui Dumnezeu doar un sunet zângănitor?

Haideți să urmărim pasajele din Scriptură care descriu închinarea goală și zgomotoasă:

A. Închinarea care nu Îi este atribuită lui Dumnezeu

Domnul a zis lui Moise: „Scoală şi coboară-te, căci poporul tău, pe care l-ai scos din ţara Egiptului, s-a stricat. Foarte curând s-au abătut de la calea pe care le-o poruncisem Eu; şi-au făcut un viţel turnat, s-au închinat până la pământ înaintea lui, i-au adus jertfe şi au zis: ‘Israele, iată dumnezeul tău care te-a scos din ţara Egiptului!’ ” (Exodul 32:7, 8)

Atunci când în Scriptură se vorbește despre închinare, aceasta înseamnă a-ți pleca genunchiul în semn de supunere, laudă și dăruire pentru cineva sau ceva vrednic de venerarea ta cea mai înaltă! De aceea, ceea ce vedem întâmplându-se în Exodul 32 este atât de ofensator pentru Dumnezeu.

Indiferent cât de bine ar fi făuriți idolii omenești, precum vițelul de aur, acestora nu trebuie să li se aducă nicio laudă, decât Domnului! Același lucru poate fi spus despre închinarea pe care unii o atribuie artei, artiștilor, descoperirilor și celor care aduc descoperiri etc.

Numai Dumnezeu este vrednic de închinarea noastră, deoarece doar El ne-a făcut purtători-ai-Chipului-Său, desemnați pentru a reflecta slava Lui – și nu a noastră.

Astfel că, atunci când ne închinăm în afara scopului Divin, acesta este cel mai profund regres spiritual.

Apoi, dacă ne vom gândi doar un moment la toate lucrurile revelate în Scriptură cu privire la Dumnezeu, cine altcineva poate să elibereze un popor de sclavi de sub stăpânirea unui popor tiran? Cine altcineva poate să creeze ceva din nimic? Cine altcineva poate să aducă morții la viață?

Magnitudinea puterii lui Dumnezeu de a transforma, nu numai viața ta, ci și întregul curs al istoriei omenirii ar trebui să fie de ajuns pentru a te închina lui Dumnezeu și nu altuia.

B. Închinarea fără Dragoste

Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor. (1 Corinteni 13:1)

În Statele Unite, noi vorbim adesea despre „dragoste” în sensul de „pasiune” sau „afecțiune” pe care le manifestăm față de lucrurile care ne aduc plăcere. Avem pasiune pentru persoane, cărți, slujbe și hobby-uri, atât timp cât ni se par atrăgătoare. Iar când pasiunea a trecut, ne pierdem interesul, ne despărțim sau mergem mai departe în căutarea de noi lucruri care să ne placă.

Când Cuvântul Domnului vorbește despre „dragoste”, îi adaugă o dimensiune pe care majoritatea americanilor au pierdut-o, dar după care, probabil că tânjesc. Iubirea conformă Bibliei ne stârnește și afecțiunea din inimă, însă dragostea adevărată are în sine și sensul devotamentului de neschimbat.

Ți-a spus vreodată cineva „Te iubesc”, chiar dacă nu era sincer(ă)? Doare atunci când descoperi adevărul.

Când Dumnezeu spune „Te iubesc” poporului Său, El vrea să spună că nimic nu ne poate despărți de dragostea Lui, nici „necazul sau strâmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia”. Romani 8:35

Lui Dumnezeu totdeauna Îi va face plăcere să arate dragoste și devotament față de poporul Său. Din acest motiv, închinarea fără dragostea din inimă este totuna cu a-I spune Domnului „Te iubesc”, fără a fi sinceri. Iar închinarea fără dragoste este goală.

C. Închinarea fără implicarea inimii

Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine şi frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească.  (Isaia 29:13)

Diferența dintre dragoste și inimă este următoarea: dragostea este modul prin care ne manifestăm și prin care experimentăm devotamentul, în timp ce inima este sursa devotamentului nostru. O inima rea produce o dragoste prefăcută. O inima răscumpărată produce o dragoste mântuitoare.

Astfel, dacă inima ta tânjește după alte lucruri decât după Dumnezeu, închinarea ta poate părea autentică, dar ea va fi extrem de goală în interior. Poți să-L lauzi pe Dumnezeu cu buzele, dar aceasta nu-I va aduce onoare decât dacă I-ai dăruit inima.

D. Falsa închinare

Atunci, Irod a chemat în ascuns pe magi şi a aflat întocmai de la ei vremea în care se arătase steaua.Apoi i-a trimis la Betleem şi le-a zis: „Duceţi-vă de cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc şi, când Îl veţi găsi, daţi-mi şi mie de ştire, ca să vin şi eu să mă închin Lui.” (Matei 2:7-8)

În preajma Crăciunului auzim deseori despre Irod și despre magii de la Răsărit, care s-au dus la el pentru a-L găsi pe Isus. Dacă nu știi cine era împăratul Irod, află că el era unul dintre cei mai răi oameni menționați în Biblie.

Irod era atât de paranoic în convingerea sa că Isus ar putea fi Împăratul – Mesia Care îi va uzurpa domnia, încât trimite „să omoare pe toţi pruncii de parte bărbătească, de la doi ani în jos, care erau în Betleem”.  (Matei 2:16) Atât de odios era, și, deși doar un copilaș, Isus avea un dușman în el.

Când regele Irod spune: „„Duceţi-vă de cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc şi, când Îl veţi găsi, daţi-mi şi mie de ştire, ca să vin şi eu să mă închin Lui” (Matei 2:8), nu este greu să observăm că dorința sa de a I se închina este falsă. El îi minte în mod deliberat pe magi în legătură cu motivațiile sale de a I se închina lui Hristos.

În mod ironic, Irod este atât de preocupat de a-și apăra puterea, reputația și statutul înaintea ochilor celor care îl înconjoară, încât el ratează oportunitatea sa de a I se închina în adevăr Fiului lui Dumnezeu, Celui Care ar fi putut să-i salveze sufletul.

CITESTE MAI MULT: https://www.totalschimbat.ro/2019/05/07/inchinare-goala-si-zgomotoasa/

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4484 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: