ULTIMELE STIRI!

Un tribunal din Canada condamnă un activist creștin la plata unor daune de 55.000 dolari pentru că a „dezvăluit” că un transgender, candidat la parlament, nu este femeie, ci bărbat

Un tribunal din Canada a condamnat un activist creștin la plata unor despăgubiri în valoare de 55.000 dolari pentru că a numit „bărbat” un transgender care este biologic bărbat, dar se identifică drept femeie.

În timpul alegerilor din provincia Columbia Britanică desfășurate în primăvara lui 2017, Bill Whatcott a împărțit mai multe sute de flyere în care informa alegătorii că Morgane Oger, candidat pentru parlament din partea NDP (New Democratic Party – Noul Partid Democrat, progresist de orientare social democrată), care pretinde că este femeie și se îmbracă în haine de femeie, este, în realitate, bărbat, numele său fiind Ronan Oger. De fapt, până în urmă cu 5 ani Ronan Oger locuia cu soția și cei 2 copii.

Pentru „crima” de a spune un adevăr banal, acela că Ronan Oger sau, mă rog, Morgane Oger, este biologic bărbat, Bill Whatcott a fost arestat, încarcerat și, în cele din urmă, amendat pentru încălcarea Codului Drepturilor Omului prin comiterea delictului de incitare la ură.

Este adevărat că, pe lângă „dezvăluirea” identității biologice a candidatului NDP, flyerele distribuite de Whatcott, activist creștin, conțineau și viziunea sa cu privire la homosexualitate și transgenderism. Deși unora li s-au părut ofensatoare, opiniile exprimate în flyer cu privire la stilurile de viață gay sau transgen  sunt pertinente și perfect argumentate cu citate din Biblie sau referiri la riscuri medicale, cum ar fi transmiterea HIV, a bolilor venerice sau hepatitei. Tot adevărat este și faptul că zilnic unii oameni spun și scriu lucruri ofensatoare pentru alții, în public, cu diferite grade de audiență, iar acestea sunt cu atât mai frecvente când este vorba de bătălia politică. În orice țară guvernată de principiile democrației aceasta se numește libertate de expresie și este un pilon de bază al drepturilor omului.

Se pare că nu aceasta a fost și opinia Tribunalului pentru Drepturile Omului din Columbia Britanică. Cu o argumentare de 104 pagini tribunalul 1) apreciază comportamentul lui Whatcott ca disciminatoriu, contrar Codului Drepturilor Omului și îi cere acestuia să înceteze și să se abțină de la astfel de acțiuni pe viitor; 2) îl obligă să-i plătească „DOMNIȘOAREI” Oger suma de 35.000 dolari daune morale pentru lezarea demnității, sentimentelor și respectului de sine; 3) îl obligă să-i plătească 20.000 dolari „DOMNIȘOAREI” Oger daune pentru comportament inadecvat.

John Carpay, președintele Centrului de Justiție pentru Libertăți Constituționale, instituția care i-a asigurat apărarea lui Whatcott în instanță, a declarat că „decizia tribunalului subminează principiile fundamentale ale unei socități libere și pune în pericol sănătatea democrației în Canada”. Așa cum spune Carpay „Curtea Supremă din Canada susține că libertatea de expresie este seva democrației”, însă se pare că aceasta nu se aplică și atunci când este vorba de activismul LGBTQ.

Libertatea se oprește aici, iar dovezile despre instaurarea unei reale dictaturi a ideologiei și activismului LGBTQ sunt din ce în ce mai numeroase, în special în state considerate repere ale democrației în lume, cum ar fi SUA, Canada sau Marea Britanie.  Pe lângă cazul Whatcott, există numeroase situații similare în care persoane care au criticat comportamentul transgen sau doar au afirmat un adevăr banal, și anume acela că persoana care se pretindea bărbat sau femeie, în realitate aparținea sexului opus sau, pur și simplu s-au adresat transgenderului cu pronumele adecvat sexului biologic și nu celui închipuit, au fost nevoite să plătească daune „victimelor” sau și-au pierdut locul de muncă. La acestea putem adăuga arestarea femeilor în fața copiilor pentru ofensa de a critica pe contul de socializare comportamentul transgenderilor bărbați care se identifică drept femei, anchetarea unui docher de către poliție pentru retransmiterea unei poezii satirice la adresa transgenderilor pe rețeaua de socializare, arestarea și amendarea unor muncitori pentru că au râs de un bărbat îmbrăcat în haine de femeie și multe astfel de cazuri de neimaginat într-o democrație normală.

Problema este că societatea în țările menționate și în multe alte așa-numite democrații avansate tinde să evolueze către o dictatură. În numele drepturilor omului, al evoluției și progresului, principii care au stat la baza ideologiei multor dictaturi, aceste societății și-au modificat legislația, în așa fel încât, în prezent asistăm la instaurarea dictaturii LGBTQ. Tribunalul nu ar fi putut să-l condamne pe Whatcott dacă nu ar fi existat prevederile din așa-numitul „Cod al Drepturilor Omului”. Aceleași prevederi care interzic, sub sancțiunea legii, părinților și profesorilor să contrazică și îndrume, de exemplu, un băiețel de 6 ani care se crede fetiță, și mai mult, aceștia trebuie să îl susțină să își afirme noua identitate de gen. Tot aceleași legi permit unei fetițe de 13 ani să urmeze tratamente cu hormoni pentru transformarea în băiat în pofida opoziției părinților.

Lucrurile arată că sintagma „dictatură LGBTQ” nu este deloc exagerată. Toți cei care se opun sau critică în vreun fel ideologia LGBTQ sunt reduși la tăcere. Unii sunt condamnați, ca în cazul lui Whatcott, altora li se blochează conturile de pe rețelele de socializare, mari sportive sunt hărțuite pentru că se pronunță împotriva participării transgenderilor bărbați la competițiile feminine.  Anagajații și angajatorii trebuie să fie extrem de atenți să nu facă vreo afirmație sau întreprinde vreo acțiune care poate fi catalogată drept discriminare și poate aduce după sine pierderea locului de muncă, repectiv plata unor daune materiale.

http://stiripentruviata.ro/

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5126 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: