Reclame
ULTIMELE STIRI!

Agenda LGBT pune la încercare libertatea de exprimare

Universitatea Cornell, din New York, Statele Unite, a retras invitaţia pe care i-o făcuse lui Jannique Stewart, o activistă pro-viaţă din cadrul Institutului Life Training, de a participa la o dezbatere despre avort, după ce s-a aflat că aceasta susţine definiţia biblică a căsătoriei. Din păcate, acesta este doar ultimul exemplu care evidenţiază alunecarea mediului universitar spre un progresism care, în numele egalităţii și al corectitudinii politice, expulzează orice fel de discurs conservator, ridicând astfel încălcarea libertăţii de exprimare la rangul de a fi unica politică acceptabilă.

Cazul lui Stewart este curios, fiindcă aceasta fusese invitată tocmai să facă pledoaria pro-viaţă în dezbaterea despre avort și drepturile femeii, însă cei de la Universitatea Cornell au considerat că nu ar fi potrivit să susţină această cauză decât cineva care este în schimb deschis la căsătoriile homosexuale. Mai mult decât atât, conform spuselor lui Stewart, i s-a comunicat din partea universităţii că „a avea în campus pe cineva ca mine ar fi ca și cum ar permite unui rasist să susţină un discurs pro-sclavie sau pro-Holocaust. Mi s-a mai spus că studenţii ar fi ofensaţi de opiniile mele și nici nu ar putea să fie atenţi la ce spun.”

Cazul este izbitor de similar cu cel al bine cunoscutului profesor Jordan Peterson, căruia i s-a retras invitaţia făcută de Universitatea Cambridge, Marea Britanie, de a petrece câteva luni la universitate pentru a face cercetare în cadrul unei serii de prelegeri pe care le susţine asupra textului biblic. Peterson, profesor de psihologie la Universitatea din Toronto, Canada, a devenit un critic notoriu al corectitudinii politice duse la extrem, după ce s-a opus vehement legilor statului canadian care impun un anumit limbaj de adresare persoanelor transsexuale. Refuzul său tranșant de a se adresa colegilor sau studenţilor transsexuali cu pronume impuse de stat l-a propulsat direct spre faimă globală. Din nefericire și pe nedrept, presa liberală și mișcările din campusurile universitare l-au asociat pe Peterson cu mișcările de extremă stânga și în mod special cu mișcarea tinerilor supremaţiști albi.

Vestea că i s-a retras bursa a fost primită cu entuziasm de Uniunea Studenţilor Universităţii Cambridge, care a declarat că „lucrările și opiniile profesorului Peterson nu sunt reprezentative pentru studenţii noștri și de aceea nu vedem vizita sa ca o contribuţie de valoare pentru universitatea noastră, ci ca una care vine în contradicţia principiilor universităţii”. Peterson a criticat conducerea universităţii că a cedat la presiunea pusă de un număr de studenţi, când amfiteatrul a fost plin la conferinţa pe care a ţinut-o în campusul universităţii cu doar un an în urmă. „Mie mi se pare că amfiteatrul plin până la refuz, întrebările inteligente puse pe seama prezentării mele, cât și numărul mare de vizualizări ale înregistrării video cu prezentarea respectivă sugerează că există studenţi la Cambridge care sunt foarte interesaţi de ceea ce am de spus și care ar considera că vizita mea are valoare”, a punctat iritat Peterson.

Incidente în același ton s-au petrecut și în campusurile Universităţilor Yale și Berkeley. „Iată deci, unde am ajuns. În mod evident, nimeni care este catolic, protestant evanghelic, creștin ortodox sau care susţine moralitatea tradiţională din motive filosofice nu este eligibil să participe la o dezbatere pe aceste teme. Dacă Platon sau Aristotel ar fi în viaţă azi, ar primi interdicţie la participare. Gândiţi-vă la asta o secundă”, a comentat Robert P. George, profesor de jurisprudenţă la Universitatea Princeton, legat de cazul lui Jannique Stewart. Dar realitatea la care s-a ajuns deja este mai gravă de atât.

Concedieri și investigaţii

Oricât de problematic este ce se întâmplă în unele dintre cele mai importante campusuri universitare din lume, și mai îngrijorător este faptul că unii oameni au început să își piardă locurile de muncă în urma refuzului de a folosi alte pronume decât cele biologice. Profesorul de franceză în vârstă de 47 de ani Peter Vlaming a devenit anul trecut primul profesor care a rămas fără locul de muncă pentru „discriminarea” unui student transsexual din statul american Virginia.

Conform presei locale, Vlaming a fost acuzat de discriminare și de crearea unui mediu ostil pentru că a refuzat să i se adreseze unui student transsexual, biologic de sex feminin, cu noul pronume. Vlaming nu a folosit în mod intenţionat alte pronume, ci a evitat să folosească cu totul pronume când discuta despre student, folosind doar numele acestuia. Doar că studentul cu pricina și părinţii acestuia s-au plâns de discriminare. „Sunt perfect de acord să folosesc noul nume și să evit pronumele feminine pentru că nu am venit aici să ofensez sau să provoc… dar nu pot să mă refer la un bărbat ca și cum ar fi femeie și invers, fără să îmi încalc conștiinţa și credinţa”, a explicat el.

https://semneletimpului.ro/religie/libertate-religioasa/agenda-lgbt-pune-la-incercare-libertatea-de-exprimare.html

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4484 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: