Reclame
ULTIMELE STIRI!

Mihai Neamțu: Laura Bretan și scandalul Eurovision

O urmăresc de ani buni pe Laura Bretan. Pe orice scenă a lumii s-ar afla, această tânără exprimă delicatețea sufletească, curăția angelică, forța interioară și eleganța vestimentară a unui artist deja consacrat. Repertoriul Laurei include partituri dificile, de la Puccini până la César Franck. Publicul o iubește și i-a acordat încrederea atât în România, cât și-n Statele Unite. Am aflat, însă, că un misterios „juriu internaţional” format din „specialiști” a decis ieri ca Ester Peony (voce mediocră și prezență scenică chinuită) să ne reprezinte țara în Israel! Încă o bătaie de joc a… „experților” care știu mai bine decât dumneavoastră.
Eurovision 2019: o monumentală sfidare la adresa românilor cu bun simț. Rezultatul final a scos la iveală demența ideologică năpustită asupra lumii show-biz. Mai nou, concursurile de muzică sunt despre corectitudinea politică, nu despre excelența artistică. E judecată nu vocea interpretului, ci convingerile sale despre lume și viață. Se premiază nu măiestria, ci alinierea ideologică. Laura Bretan a fost pedepsită de niște jurați (neica nimeni!) întrucât… ar fi susținut Referendumul pentru familie! Realizați gravitatea acestei persecuții, oameni buni?
Urmăriți absurdul situației: e ca și când profesoara de matematică din liceu mi-ar fi dat note în funcție de… lungimea pletelor. Ce-ar fi fost ca dascălul meu de română să nu mă întrebe despre Eminescu, Slavici sau Caragiale, ci despre… religia bunicilor mei? Comisarii PC (niște lătrăi complexați) au ajuns să terorizeze tinerele talente și să impună reflexul pretutindeni un reflex de auto-cenzură.
Noul colectivism: darurile tale artistice sau intelectuale (chiar dacă excepționale) nu mai contează, ci doar apartenența la un anumit grup. Nu aderi la tribul progresist? Nu ești obsedat de chestiunea sexualității? Nu vrei să împarți lumea între minorități și majorități? Vei fi descalificat, penalizat sau marginalizat. Este ce s-a întâmplat recent cu Laura Bretan în România anului 2019.
Iată de ce vreau să cer public Comisiei de Cultură a Parlamentului să facă o interpelare în plen a conducerii TVR pentru scandalul Eurovision 2019. De ce votul publicului contribuabil a fost ignorat? Cine a selectat jurații la Eurovision 2019 și pe ce criterii? Au studii de canto/muzicologie? Altă întrebare: au fost membrii juriului plătiți din bani publici? Dacă da, cu ce sume? Vrem să aflăm un răspuns nominal.
De asemenea, cer CNCD să se autosesizeze pentru discriminarea unui cetațean român împotriva libertății de conștiință. Laura Bretan, cetățean român, este reprezentant al unei minorități religioase și a fost pedepsită pentru exercitarea unui drept constituțional: participarea la Referendumul pentru familie.
Practicile abuzive și discriminatorii trebuie să înceteze.
Mihai Neamțu
Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4176 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: