Reclame
ULTIMELE STIRI!

Fenomenul care se extinde ca focul în Franța: Biserici profanate, simboluri relgioase făcute țăndări, incendieri, cruci desenate pe pereți cu excremente

Dijon, Houilles, Lavaur, Nîmes.  În doar o săptămână, cel puțin patru biserici au fost profanate în Franța. Un fenomen care s-a extins atât de mult încât, duminică, părintele Grosjean, un preot foarte apreciat în această țară, a denunțat public valul de atacuri: „Aceste violențe sunt foarte grave și vizează locuri de închinăciune, o oază de pace pentru toți, creștinii fiind loviți în religia lor”, a spus preotul, citat de Le  Figaro.
Biserica parohială Notre Dame din Dijon a fost profanată de persoane necunoscute, care au pătruns în Sfântul Altar și au aruncat pe jos anafura pentru împărtășanie. „Cu mare tristețe preoții și credincioșii au descoperit la prima oră a dimineții ce s-a întâmplat”, a anunțat eparhia din Dijon.
Și, spune presa franceză, nu pare a fi un caz izolat. Biserica Sf. Nicolae din Houilles a suferit trei acte de vandalism în doar zece zile: miercuri, 6 februarie, o statuie a Madonnei cu pruncul, din secolul al XIX-lea a fost „spulberată în mii de bucăți”, conform ziarului Parisien. Cu doar câteva zile înainte, tot aici, persoane necunoscute au trântit crucea la pământ, preotul paroh făcând deja o plângere la poliție.
La 5 februarie, catedrala din Lavaur a fost, de asemenea, profanată, după cum a relatat LaDepeche. Oamenii au chemat pompierii anunțând că din catedrala iese fum. În interior, s-a constatat că un Crucifix care împodobește absida a fost vandalizat, Iisus fiind ”mutilat”, în timp ce o mică iesle amenajată în perioada Crăciunului a fost incendiată. Primarul orașului a postat pe Twitter următorul mesaj, însoțit de imagini cu catedrala profanată: ”Dumnezeu poate îi va ierta. Eu nu”. Primarul a denunțat faptul că, în timp ce „80% din profanările care au loc în Franța vizează lăcașuri de cult și simboluri creștine, președintele Macron tace”.
Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4176 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: