Reclame
ULTIMELE STIRI!

Rusia: Membru al Martorilor lui Iehova condamnat la închisoare pentru „extremism”

O curte din Rusia a condamnat un membru danez al Martorilor lui Iehova la șase ani de închisoare, în urma acuzaţiilor de extremism aduse bărbatului.

Dennis Christensen are 46 de ani și este tâmplar. Locuiește în Rusia de douăzeci de ani, fiind căsătorit cu o rusoaică. Miercuri, o curte din Oryol, un oraș aflat la circa 320 km de Moscova a decis că acuzaţiile de „extremism” aduse împotriva lui Christensen sunt fondate și l-a condamnat la 10 ani de închisoare. Procurorii au spus că Christensen a organizat activităţile religioase ale Martorilor lu Iehova în Oryol, însă nu au precizat în ce anume au constat activităţile catalogate drept extremiste. Soţia lui Christensen, Irina Christensen, care este cetăţean rus, a declarat că acuzaţiile aduse împotriva soţului ei sunt „absurde” și că acesta este un cetăţean cinstit și care respectă legile ţării.

Vineri, Anton Bogdanov, avocatul lui Christensen, a vorbit cu presa și a subliniat că „nimic din ce a făcut Christensen nu constituia un pericol pentru societate”. Bogdanov a mai precizat că prin decizia curţii, aceasta a încriminat „practici religioase pașnice” precum rugăciunea, intonarea unor imnuri și studiul biblic.

Zeci de alţi membri ai Martorilor lui Iehova au fost de asemenea acuzaţi că au luat parte sau au organizat diverse activităţi ale grupului. Potrivit Religion News, douăzeci și cinci de membri sunt arestaţi în prezent, așteptând să fie judecaţi, sau aflându-se în mijlocului unui proces, în timp ce alţi douăzeci și patru se află în arest la domiciliu. Se estimează că în Rusia trăiesc circa 175.000 de membri ai Martorilor lui Iehova, mulţi convertiţi după prăbușirea blocului sovietic în 1991. Circa 5.000 au fugit din ţară în 2017 când Curtea Supremă a decis să scoată în afara legii grupul religios.

În urmă cu doi ani, confesiunea creștină a fost declarată „organizaţie extremistă” și pusă pe același loc cu gruparea militantă Stat Islamic și cu mișcările neo-naziste, în ciuda faptului că Martorii lui Iehova sunt cunoscuţi drept pacifiști. Curtea Supremă a susţinut însă că Martorii lui Iehova promovează „exclusivitatea și supremaţia” credinţelor lor. Ofensiva împotriva Martorilor a avut loc în contextul unei campanii mai ample a statului rus împotriva „religiilor străine”, pe fondul tensiunilor cu Occidentul privind Siria și Ucraina.

În anul 2016, președintele Vladimir Putin a validat o lege vag alcătuită împotriva extremismului și terorismului. Această lege încriminează activităţile misionare întreprinse în Rusia de grupuri precum Biserica Lui Isus Hristos a Sfinţilor din Ultimele Zile (Biserica Mormonă), Biserica Baptistă și Martorii lui Iehova.

https://semneletimpului.ro/religie/biserica-adventista/adventisti/rusia-membru-al-martorilor-lui-iehova-condamnat-la-inchisoare-pentru-extremism.html

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4296 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: