Reclame
ULTIMELE STIRI!

Penibilul vulgarității de la amvoane sau din biserici

Penibilul vulgarității de la amvoane sau din biserici

Circulă în mediul online niște înregistrări video, cu anumiți predicatori care de la amvoane vorbesc cuvinte vulgare sau care folosesc un vocabular neadecvat locului în care sunt.
Atât atitudinea acestor „circari predicatori”, cât și atitudinea celor care vizionează și fac din asta o bârfă ieftină sau sunt parte din aceste biserici, este de plâns și denotă câteva adevăruri care ar trebui să ne dea de gândit:

1. Sacralitatea închinării și slujirii lui Dumnezeu în multe biserici neoprotestante și-a pierdut rolul
Când intri într-o biserică de felul acesta sau vizionezi online un astfel de serviciu și vezi vulgarități de la amvon, acolo probabil că vei putea vedea o atitudine care se manifestă în viața bisericii în acest sens. Ca să ajungă promovați astfel de predicatori la amvoane, care n-au o vorbire duhovnicească și aspectul de multe ori arată dezgustător, trebuie să fie și-o problemă colectivă.
S-a ajuns la o astfel de monstruozitate, probabil de frica ca din paradigma închinării și slujirii să nu ajungem la legalism, însă n-am avut grijă ca să nu ajungem la libertinismul de astăzi, care este tot atât de periculos ca și acel misticism ortodox prezentat în închinare.
Adică nu-i normal să vorbești vulgar în acel loc (și niciunde de altfel), nu-i normal să te îmbraci ca și cei din lume la crâșmă sau să stai cu mâinile în buzunar acolo, ca și când Dumnezeu și restul lumii ți-ar fi ție inferiori.
Amvonul sau slujba la care am fost chemați, rămâne locul prezenței lui Dumnezeu, adică locul unde arătăm respect și reverență față de Creatorul și Domnul nostru, față de Regele nostru care ne-a mântuit. Dacă Dumnezeu este acolo, atunci respectul nostru față de El trebuie să se vadă prin vorbire, atitudini, aspect și tot ceea ce noi intreprindem acolo ca și biserică a lui Hristos Domnul.
Dumnezeu ne cheamă să fim slobozi de orice încorsetare legalistă, însă în același timp să rămânem cu frica de Dumnezeu și exemple pentru toți oamenii:
”Purtați-vă ca niște oameni slobozi, fără să faceți din slobozenia aceasta o haină a răutății, ci ca niște robi ai lui Dumnezeu. Cinstiți pe toți oamenii, iubiti pe frați; temeți-vă de Dumnezeu; dați cinste împăratului!” (1Petru 2:16-17)

2. Astfel de atitudini denotă Standardul nostru decăzut sau Caracterul nostru ajuns lumesc
Când fenomene de felul acesta ajung să facă deliciul unor adunări, atunci să fiți siguri că Standardul cerut de Dumnezeu prin Cuvânt nu mai este pus în practica vieții, ci este doar o cinstire cu buzele, dar cu faptele se tăgăduiește. Așa cum s-a ajuns și printre fariseii cărora le vorbește Mântuitorul și le spune:
”Isus le-a răspuns: „Fățarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, după cum este scris: „Norodul acesta Mă cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.” (Marc.7:6)
Și știți ce-i culmea, că în zilele noastre parcă mai mult ca oricând aceste versete sunt actuale. Cu buzele oamenii vorbesc și invocă pe Dumnezeu, ba chiar minuni, semne, au ajuns până acolo încât poruncesc ei lui Dumnezeu să vindece, să le crească lor conturile în bănci, împărăția care ei o instituie pe pământ în Numele Lui etc, când colo totul este doar de pe buze, viața lor este diluată și caracterul lumesc, fără nici o urmă de nimic duhovnicesc.
Dumnezeu ne vrea clar la Standardul Cuvântului și Sfințeniei Lui, cu un caracter duhovnicesc, plini de Duhul Său și să se vadă în noi roada Duhului, așa cum spune în Scriptură:
”Voi însă nu mai sunteti pământești, ci duhovnicești, daca Duhul lui Dumnezeu locuiește în adevar în voi. Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.” (Rom.8:9)
”Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiți si voi sfinți în toată purtarea voastră.” (1Pet.1:15)

3. S-a pierdut din vedere persoana și rolul Duhului Sfânt în biserica lui Hristos Domnul
Păstori și membrii ai bisericilor au ajuns la concluzia că ei cumva îl pot manipula pe Duhul Sfânt, cumva Duhul Sfânt s-ar integra bine în vorbiri lumești, comportamente lumești, bancuri lumești și minuni lumești. De aceea avem parte de lucrători (îi numesc lideri) lumești și membrii lumești, parcă din ce în ce mai mulți.
Nu știu dacă ați observat dragii mei, dar parcă cu cât ne adâncim mai mult în aceste vremuri din urmă, cu atât ne potrivim mai mult cu chipul acestui veac, alergăm după bogăție, vorbim ca cei din lume, acționăm ca cei din lume, trăim în toate aspectele ca ei și credem că într-un mod invers proporțional Duhul Sfânt însoțește biserica cu semne și minuni.
Astfel am fi capabili să condamnăm misticismul ortodox materializat în semne și minuni (ceea ce e de condamnat, fără dubii) și să ridicăm în slavă “minunile” tot mai multe făcute de Dumnezeu în mijlocul „dănțuielilor”, strigătelor și rock-ului din multe adunări neoprotestante.
Nimic mai fals! Duhul Domnului nu poate să fie manipulat de oameni, nu poate să pună nimeni monopol pe El, El a înspirat Cuvântul și nu-L încalcă, El umple pe acei oameni care urmăresc sfințirea, care pun Cuvântul în practica vieții, care trăiesc în ascultare de Domnul și El face minuni când și cum dorește, nicidecum la comanda, strigătele și „dănțuielile” oamenilor.

citeste mai mult: https://paginacrestina.wordpress.com/2019/02/08/2067/

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4179 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: