Reclame
ULTIMELE STIRI!

Locul creștinilor la Hollywood

Deși între creștinism și industria cinematografică nu a fost de-a lungul vremii o relaţie chiar cordială, creștinii nu ar trebui să se retragă din industria divertismentului, ba chiar ar trebui să fie încurajaţi să lucreze în acest domeniu, susţine Stephan Schultze, directorul executiv al departamentului de arte cinematografice din cadrul Universităţii Liberty.

Nu este un secret că producţiile Hollywoodului au fost respinse de creștini adesea, din pricină că valorile promovate de acestea contraveneau principiilor biblice, scrie Schultze, amintind că și industria cinematografică a dat greș atunci când a încercat să se adreseze (și) creștinilor, așa cum a fost cazul filmului Noah.

Filmul, care a pornit de la istoria relatată în Geneza, a stârnit un val de reacţii negative în lumea religioasă. Ziarul Vaticanului, L’Avennire, l-a prezentat drept  „o șansă ratată de a face un film mare”, un film mai degrabă ecologic, rupt de mesajul biblic și redând „un Noe fără Dumnezeu”. Producţia cinematografică trădează „o viziune ostilă lui Dumnezeu”, a declarat în cadrul emisiunii sale un cunoscut prezentator de radio american, Glenn Beck, care a etichetat filmul drept periculos, deși nu l-a urmărit, dorindu-i să fie „un eșec de proporţii”.

Schultz susţine că, în ciuda antagonismului care există între principiile lor, sau chiar din această cauză, creștinismul ar trebui să pătrundă în industria divertismentului, diseminându-și valorile. Tocmai pentru că cinematografia are un impact atât de puternic în societate, căreia îi livrează valori și o viziune de viaţă, Schultz crede că profesioniștii creștini ar putea face o diferenţă pe termen lung.

Cu o carieră de zeci de ani în această industrie și cu o implicare în proiecte ale unor regizori celebri, Schultz le predă studenţilor săi lecţiile învăţate în această perioadă: modul în care reacţionezi în situaţii dificile te diferenţiază de ceilalţi, iar valorile care se desprind dintr-o conduită creștină la locul de muncă ajung, în cele din urmă, pe ecran.

citeste mai mult: https://semneletimpului.ro/religie/crestinism/crestini/locul-crestinilor-la-hollywood.html

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4034 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: