ULTIMELE STIRI!

Cum se face logodna creștină?

Întrebare:

Fiica mea se va căsători la anul și aș dori să facă logodna la biserică. Cum se procedează? Mulțumesc. 

Este bine că vă gândiți de pe acum la felul cum să faceți logodna și că doriți să o faceți la biserică. În unele confesiuni deja nu se mai obișnuiește să se invite preotul sau păstorul la acest eveniment foarte important pentru încheierea legământului celor care vor merge în căsătorie. Eu sunt pastor baptist și în cadrul acestei confesiuni se obișnuiește totdeauna la logodnă să fie invitat pastorul ca să oficieze logodna.

 

După ce băiatul va cere fata în căsătorie și după ce o va cere  de la părinții ei, va urma să se întâlnească tinerii împreună cu părinții lor și să decidă cu privire la încheierea viitoarei căsătorii. Dacă în urma acestei discuții s-a ajuns la înțelegere pentru încheierea  căsătoriei, tinerii vor trebui să-și anunțe pastorul dacă fac parte din aceeași biserică și dacă sunt din biserici diferite, să-i invite pe ambii pastori ca să le fie oficiată logodna.

 

De obicei, cununia este condusă de pastorul (preotul) băiatului, dar cu acord comun se pot înțelege slujitorii cine din ei să conducă acest eveniment. În diferite confesiuni, și chiar în diferite biserici ale aceleeași confesiuni logodna poate să se desfășoare diferit, ca și procedură. Oricum, nu trebuie să vă faceți griji în privința aceasta, căci pastorul (preotul) știe ce trebuie să facă și lui îi aparține rolul de a conduce evenimentul. Totuși, întrebați-l ce trebuie să pregătiți și să faceți pentru bunul mers al acestui eveniment important.

 

Logodna se va face de obicei acasă la părinții fetei, dar nu este nimic greșit dacă se va face și la casa băiatului sau într-un loc asupra căruia veți conveni împreună.

 

Cât privește invitații, la acest eveniment este suficient să-i poftiți doar pe membrii ambelor familii (părinți, frați, surori, bunei și cine mai locuiește cu voi) și păstorii. Dacă este cineva dintre membrii familiei mai vorbăreț, este bine să-l rugați din timp să le permită pastorilor, părinților și tinerilor să vorbească mai mult, mai ales că ei au de răspuns la multe întrebări.

 

Unele confesiuni au stabilite prețurile pe care trebuie să le achite creștinii preotului pentru oficierea anumitor slujbe, iar în altele nu se preiau nici un fel de taxe și prețuri. Totuși, este frumos să vă onorați păstorul (preotul) într-un chip vrednic de sfinți, căci este scris:

https://moldovacrestina.md/cum-se-face-logodna-crestina/?fbclid=IwAR285cBm97MGz2LW8_MvBwTE311M5vlTOxbbAyCLCgmCf5tn_7Ynl6ZMGtU

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5138 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: