Reclame
ULTIMELE STIRI!

TRIST! „Aeroportul Cluj. Dimineață, ora 5…O mamă tânără cu un bebeluș în brațe, cu o fetiță blondă de câțiva anișori agățată de mână, încearcă din răsputeri să-și scoată pachetul cu batiste de hârtie de prin buzunare. Plânge. Șoptește celor mici că tati merge la muncă dar se va întoarce repede…. Oftez la rându-mi de două ori și dau să plec. O doamnă mai în vârstă, mă prinde de braț și mă întreabă…”

TRIST! „Aeroportul Cluj. Dimineață, ora 5…O mamă tânără cu un bebeluș în brațe, cu o fetiță blondă de câțiva anișori agățată de mână, încearcă din răsputeri să-și scoată pachetul cu batiste de hârtie de prin buzunare. Plânge. Șoptește celor mici că tati merge la muncă dar se va întoarce repede…. Oftez la rându-mi de două ori și dau să plec. O doamnă mai în vârstă, mă prinde de braț și mă întreabă…”

De Crăciun și Revelion au fost zile de bucurie. Acum sunt zile dramatice, mii de români pleacă din nou în străinătate la muncă, lăsându-și în urmă soțiile, copii, părinții, iar copii nu înțeleg de ce pleacă.

Aglomerație pe aeroporturi dar și la graniță. Coada de mașini ale celor care așteptau la ieșirea din țară, în cel mai important punct de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada A1 Arad-Nădlac se întindea sâmbătă pe 5 kilometri, informează Stirile Pro Tv. Vineri, pe sensul de ieșire, peste 50.000 de oameni și peste 15.000 de autoturisme au trecut vama.

Pe Facebook, Iosif  Vajnar: „Aeroport Cluj-Napoca! Dimineață, ora 5…
Mii de oameni pleacă, nu par deloc a fi excursioniști… O mamă tânără cu un bebeluș în brațe, cu o fetiță blondă de câțiva anișori agățată de mână, încearcă din răsputeri să-și scoată pachetul cu batiste de hârtie de prin buzunare. Plânge. Șoptește celor mici că tati merge la muncă dar se va întoarce repede.

La întrebarea fetiței, când se întoarce tati, femeia oftează. Repede mamă, repede… Tatăl, așezat deja la rândul pentru îmbarcare, ține mândru în mână pașaportul vișiniu cu biletul de avion așezat ordonat în el. Are lacrimi în ochi, dar vrea să pară puternic, se face că privește cu interes reclama cea nouă de la Gerovital…

Oftez la rându-mi de două ori și dau să plec. O doamnă mai în vârstă, mă prinde de braț și mă întreabă oarecum îngrijorată: Domnule, merg la Madrid la copiii mei că nu au putut veni săracii acasă de Sărbători.

Oare stau bine aici la rândul ăsta? După ce-i răspund afirmativ și o liniștesc, stă puțin pe gânduri și mă întreabă dacă vameșii o să-i scoată zacusca din bagaj. Copiilor le place tare și le-ar duce câteva borcane. La Madrid… unde aceștia muncesc. O liniștesc din nou, fără să fiu însă convins că borcanele vor trece de control. Acum, sper din tot sufletul că nu am mințit-o…

Încep să conduc către casă, simt doar că am nevoie să merg foarte încet, îmi doresc un drum lung, să am timp să gândesc. Decid ca pe viitor să nu mai dau niciodată flashuri celor care merg încet.

Niciodată! În jur totul e trist, totul e gri, caut din priviri doar liniile albe ale șoselei. Nu le văd. Uit apoi și să o cotesc la dreapta către cei 3 km de autostradă, oricum… nu sunt obișnuit cu ea. La urma urmei, îmi doream un drum lung.

CITESTE MAI MULT: https://clujcapitala.ro/2019/01/iosif-vajnar-aeroportul-cluj-dimineata-ora-5-o-mama-tanara-cu-un-bebelus-in-brate-cu-o-fetita-blonda-de-cativa-anisori-agatata-de-mana-incearca-din-rasputeri-sa-si-scoata-pachetul-cu/?fbclid=IwAR3wlKPbpL55AIO4QUF7UBIdLEJyFMQBPfFi1TTe4XjXbEpTCKnn6Ov4_sI

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4086 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: