ULTIMELE STIRI!

Trump a extins termenul pentru retragerea trupelor americane din Siria

Recent, președintele Trump a extins termenul inițial pentru retragerea trupelor americane din Siria, de la 30 de zile, la patru luni. Mulți, însă, se tem că această retragere nu doar că va aduce un dezechilibru de putere în Orientul Mijlociu, dar și că va fi abandonat un aliat-cheie, anume kurzii sirieni.
Poate că trupele vor mai rămâne ceva vreme în Siria, dar anunțul-surpriză al președintelui Trump a stârnit reacțiile altor țări. Turcia și-a întărit granița, aducând echipament militar, în vreme ce Siria își poziționează trupele și armele la intrarea în orașul Manbij, deținut de kurzi. Ambele țări se simt ”amenințate” de acești kurzi.
Deși grupul a votat pentru independență în 2017, cele mai multe națiuni au refuzat recunoașterea lor.
CBN a aflat că grupul kurd care luptă împreună cu americanii se află sub presiuni din partea Rusiei să fie gata a încheia un acord în câteva zile. Unul dintre oficialii kurzi se teme de ceea ce ar putea urma după retragerea trupelor americane.
„Rivalitatea geo-politică dintre Iran și Turcia, cu ajutorul Rusiei, desigur, fie va întări regimul lui Assad, fie îi va aduce un beneficiu Iranului, dar apar multe riscuri pentru securitatea Israelului.”
Aceasta a făcut ca, în prima zi a anului, să aibă loc o întâlnire între premierul israelian Benjamin Netanyahu și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.
Retragerea aduce mai multe scenarii periculoase. Turcia ar putea recurge la amenințări de a-i ataca pe kurzi, Rusia ar putea încerca să pună mâna pe câmpurile bogate în petrol din nord-estul Siriei, iar iranienii încă își doresc o rută prin Siria la Mediterană.
„Din perspectiva Israelului, marea problemă e Iranul, care i-ar putea înțelege greșit pe președintele Trump și America și să creadă că America pleacă fiindcă ar fi fost învinsă, iar acum ei pot liniștiți să preia controlul Siriei.”
Fostul ambasador la ONU, Dore Gold, spunea că națiuni precum Iranul cred că imperiul lor le permite să cucerească ținuturi îndepărtate.
În acest caz, Iranul ar pretinde că Siria ar fi a 35-a provincie a sa.
„Puterea Americii, așadar, fie și într-un colț din Siria, e crucială pentru prevenirea deteriorării situației din Orientul Mijlociu.”
Mai devreme, senatorul Lindsey Graham s-a întâlnit cu președintele Trump și ne-a spus că președintele a înțeles situațiile complicate care pot apărea după retragerea trupelor: „Trebuie să ne preocupe situația kurzilor, care s-au ridicat și au ajutat când nimeni n-a mai îndrăznit.”
Președintele e conștient de această problemă. În plus, generalul Jerry Boykin spunea pentru CBN că retragerea americanilor amenință mii de creștini din regiune.
„Ei sunt toți adunați acolo și poate avea loc un genocid al creștinilor și al kurzilor în acea zonă dacă nu impunem măsuri pentru protecția lor.”
E tot mai clar că deciziile din următoarele săptămâni vor afecta soarta acestor creștini și chiar viitorul Orientului Mijlociu.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 260 – ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.
Ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

 

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5121 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: