Reclame
ULTIMELE STIRI!

Autorităţile pakistaneze l-au arestat pe liderul islamist care a organizat protestele împotriva ”blasfemiei”

Autorităţile pakistaneze l-au arestat pe liderul grupării islamiste care a organizat protestele de după achitarea femeii creştine condamnate la pedeapsa capitală pentru blasfemie, informează agerpres.

Arestarea lui Khadim Hussain Rizvi, liderul Tehreek-Labbaik Pakistan (TLP), urmează după apelul acestuia pentru organizarea unui alt protest, duminică.

„Khadim Hussain Rizvi a fost plasat în custodia poliţiei”, a notat sâmbătă dimineaţa, pe Twitter, ministrul pakistanez al informaţiilor, Fawad Chaudhry.

Mai devreme luna aceasta, gruparea islamistă a paralizat Pakistanul cu proteste care au durat trei zile, după ce Curtea Supremă a ordonat eliberarea Asiei Bibi, femeia creştină condamnată la moarte în 2010, după ce a fost acuzată de blasfemie în timpul unei cerţi cu nişte femei musulmane.

Şcoli, birouri şi magazine au fost închise şi traficul a fost perturbat după ce protestatarii au blocat drumuri auto şi căi feroviare în oraşele mari ale ţării. Liderii TLP au îndemnat, de asemenea, la uciderea judecătorilor care au decis eliberarea femeii şi la demiterea guvernului.

„Arestarea lui s-a făcut pentru apărarea siguranţei publice, a proprietăţilor şi ordinii, şi nu are nimic de a face cu cazul Asiei Bibi„, a adăugat Chaudhry.

După arestarea lui, susţinătorii lui Rizvi au ieşit în stradă în oraşul Lahore din estul Pakistanului, provocând altercaţii cu poliţia, care a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. „Mai mult de 100 de persoane, inclusiv lideri ai acestora, au fost arestate”, a declarat Basharat Ali, purtător de cuvânt al poliţiei din provincia Punjab.

Blasfemia este un subiect extrem de sensibil în această ţară foarte conservatoare, unde islamul este religie de stat. Legea prevede pedepse mergând până la cea capitală pentru persoane declarate vinovate de ofensă adusă islamului.

Știre preluată de pe www.infocrestin.com

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4388 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: