Reclame
ULTIMELE STIRI!

Oh, familie, familie, de ce ești tu familie?

Familia…oriunde te-ai uita vezi familii. Familii fericite, familii destrămate , familii în vacanță… pe scurt, un ansamblu de ceea ce noi numim familie. Daroare cum înțelegem noi astăzi conceptul de familie?

Pun această întrebare deoarece am început să-l folosim ca pe un termen oarecare, atât de înrădăcinat în limbajul nostru încât am început să-i uităm semnificația. Exact ca atunci când eram mici copii și repetam un cuvânt uzual până ce își pierdea semnificația și devenea necunoscut pentru mințile noastre creative de exploratori.

Desigur, putem să ne răzvrătim oricât am vrea acestei insinuări, dar cred că s-ar putea să fim extrem de surprinși să aflăm de cât de multe ori ne înșelăm fără să ne dăm seama și fără să fim corectați. Căci oameni fiind, reușim să ne înșelăm pe noi înșine în așa fel încât să ajungem să ne permitem să trăim într-o minciună pe cât se poate de veritabilă. Trăim în epoca post-modernistă, în secolul al XX- lea…am ajuns să conviețuim cu creațiile noastre; în fiecare zi descoperim noi metode prin care să ne putem îmbunătăți viața și totuși, am regresat în așa fel în domeniul umanității, încât oricât de mult ne-am strădui să ieșim din zona noastră de durere, rămânem mai în urmă decât animalele. Putem cerceta și inventa farmaceutice cu ajutorul cărora să scăpăm de depresie, oboseală și cine știe câte alte probleme, dar deocamdată nu există soluții permanente și sigure.

Prin urmare, întrebarea este: cum o să supraviețuim până la momentul cotirii în istoria medicală, cu cota minimă de daune? Unii ar putea să spună :” Well, cum am făcut și până acum, milenii la rând .”  Exact… așa cum am făcut. Dar vremurile sunt supărător de schimbătoare și imprevizibile. Oamenii sunt tot mai obișnuiți cu confortul încât devin tot mai afectați de lipsa temporară a acestuia, iar consecințele încep să devină de nesuportat. Și când, după o zi particular de istovitoare, ajungem acasă, ne enervăm deoarece câinele respiră prea zgomotos sau deoarece praful a început să se depună de 5 ori mai repede decât o făcea înainte. Începem să dăm vina pe orice lucru care respiră înafară de noi înșine. Și ne găndim, în tot egoismul nostru, că lumea ar trebui să se proșterne la picioarele noastre fiindcă am avut o zi proastă… Ne dăm seama că avem așteptări destul de utopice?

https://akingdomofthoughts.wordpress.com/2018/11/14/oh-familie-familie-de-ce-esti-tu-familie/

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (3813 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: