Reclame
ULTIMELE STIRI!

Citirea Bibliei – Realitate și sugestii

Continuarea la ce am scris despre citirea Bibliei în postările: De ce nu mai citesc oamenii Bibliași Motive pentru a citi Biblia. Aș vrea eu să pot găsi soluții pe care să le puteți aplica pentru a citi Biblia dar nu sunt un super expert în sociologie sau litere. Totuși câteva idei îmi trec prin minte, poate unele vă vor fi de folos.

Ca să citești Biblia nu trebuie să aștepți cheful sau pofta. Trebuie să o ai în program și punct. Iar programul trebuie respectat. Nu e o chestie de simțire deși poate apărea și acest aspect, dar nu simțirea e factorul determinant ci decizia. Nu aștepta să „simți” că trebuie să citești, acționează.

Fii conștient că ești o făptură nouă, copil al lui Dumnezeu. Nu mai ești din lume, nu mai aparții lumii, ești al Lui și puterea ta de la El poate veni. Nu mai trăi viața spirituală în fire că îți este enorm de greu.

Conștientizează că Scriptura nu este o povară, o greutate ci are potențialul de a îți oferi elementele necesare bătăliilor vieții, oferă putere, călăuzire, liniștire și înțelepciune. Nu e o carte a restricțiilor, e o carte a eliberării, a ajutorului, a vieții.

Citește dimineața. De când am disciplina de a citi dimineața ispita de a lăsa o zi fără lectura Bibliei e mult mai mică. Sunt multe avantaje să programăm dimineața lectura și studiul bibliei, poate  le voi scrie cu altă ocazie.

Dacă totuși ești „pe fugă” mereu din cauza programului aglomerat sau dacă ești în perioada când te pornești foarte greu la citit, pot fi de folos aplicațiile de pe telefonul mobil și urmarea unor planuri de citire zilnică generate de acea aplicație. Cea de la You Version e foarte bună pentru asta. Aplicații mai sunt dar nu contează decât dacă îți este utilă și te ajută pe tine.

Citește puțin și meditează la ce ai citit. Scapă de cititul „ca să o fac și pe asta”. Citește și meditează la ce ai parcurs pentru a crea conexiuni cu viața ta.

Scapă de obiceiurile neproductive de citire. Dintre ele enumăr: „Citesc 10 versete de unde se deschide Biblia” sau cititul în timp ce tragi pantalonii pe tine sau cititul pe ultima sută de metri înainte de a adormi ca să nu rămâi cu ziua necitită. Nu merită să te amăgești și nu merită să creezi uzură inutil. Îți va fi mult mai greu ulterior să vezi în citirea Bibliei o treabă serioasă după ce o perioadă mare ai abordat-o necorespunzător.

Caută să citești împreună cu cineva. Ajută mult să discuți ceea ce ai citit, ajută și la perseverență, ajută și la înțelegerea textului. Citirea sau studiul împreună cu cineva îți ușurează mult din greutate și e chiar recomandată.

https://www.filedinjurnal.ro/2018/11/08/citirea-bibliei-realitate-si-sugestii/

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4296 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: