Reclame
ULTIMELE STIRI!

Trei ginecologi care faceau avorturi clandestine condamnati

Trei ginecologi reputaţi din Vaslui au fost condamnaţi pe 13 iulie 2018, la Tribunalul Vaslui, la pedepse cu închisoare în regim de detenţie şi amenzi uriaşe. Sentinţa, una fără precendent în Vaslui, dar şi acuzaţiile aduse celor trei ginecologi au zguduit lumea medicală din zona Moldovei. Judecătorii Tribunalului Vaslui au motivat hotărârea prin care a dispus condamnarea la celor trei.

Trei ginecologi reputaţi din Vaslui, Doina Andrei, Simona Botez şi Adrian Tănăsescu, au fost condamnaţi pe 13 iulie de Tribunalul Vaslui la pedepse cu închisoare în regim de detenţie şi amenzi uriaşe.

Sentinţa, una fără precendent în Vaslui, şi acuzaţiile aduse celor trei ginecologi  au zguduit lumea medicală din zona Moldovei. Doctoriţele Doina Andrei şi Simona Botez, care au şi fost arestate în cauză aproape 7 luni, au fost condamnate la câte 4 ani şi 8 luni închisoare şi câte 92.500 lei amendă pentru fiecare, transformate în 400 de zile de închisoare în caz de neachitare. În cazul doctorului Adrian Tănăsescu judecătorii au dispus condamnarea acestuia la 3 ani de închisoare şi o amendă penală de 18.000 de lei.

În motivarea condamnării, judecătorii Tribunalului Vaslui prezintă argumentele care au stat la baza aplicării acestor pedepse, arătând de ce medicilor inculpaţi li s-au aplicat pedepse privative de libertate. În opinia judecătorilor, gradul ridicat de pericol social este dat de faptul că inculpaţii, în calitatea lor de medici, cu pregătire superioară, au profitat de starea unor persoane aflate în suferinţă.

Cazul celor trei medici a stârnit multă revoltă în rândul opiniei publice, după ce a fost dezvăluit limbajul umilitor şi violent pe care aceştia în foloseau în cazul pacientelor sărace.

”Profitarea de starea de vulnerabilitate fizică şi materială a pacientelor aflate în stare de urgenţă sau în iminenţa naşterii sau avortului pentru a obţine fonduri materiale prezintă un grad ridicat de pericol social şi trebuie sancţionat corespunzător pentru realizarea unei funcţii de prevenire şi exemplaritate a dreptului penal în societate în general şi mai ales în domeniul medical finanţat integral din fonduri de stat”, au motivat judecătorii Tribunalului Vaslui.

Profesionalismul nu înlătură tragerea la răspundere

https://m.adevarul.ro/locale/vaslui/mafia-ginecologilor-faceau-avorturi-clandestine-spital-sute-femei-batjocurite-stoarse-bruma-bani-1_5bcdb8dedf52022f75c092ad/index.html

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4388 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: