Reclame
ULTIMELE STIRI!

Le bubuie capul la unii de atâta îndoctrinare religioasă

Când treceți pe lângă oameni care au un anumit tip de vestimentație sau îmbrăcăminte… nu-i așa că aveți tendința să îi ”etichetați”? Nu e nimic greșit să îi etichetăm pe oameni… atâta timp cât o facem în mod corect. Doar că pentru unii acest tip de etichetare poate fi și bârfă, și critică și arătatul cu degetul. La unii, însă, această etichetare este necesară, dar inutilă să le-o spui în față, pentru că ei sunt de mult îndoctrinați cu prostii, nu se vor schimba niciodată, indiferent cât de mult le-ai spune și le-ai lămuri lucrurile pe față.

Condiția și statutul minții umane este controlat de om, desigur. Și orice fel de informație ”nouă”, ”diferită”, ”ciudată”, ”neobișnuită”, va părea pentru el ceva anormaldeplasatneadevăratstraniu.

Fiecare și-a stabilit în mintea sa – dacă e după cum cred eu, desigur – un anumit tipar și anumite standarde pe care le va respecta, nu le va încălca. E ca un fel de cub în care se află și dacă vrei să-l scoți de acolo, ori nu ai cum, ori nu vrea el să iasă. Nu îi blamăm pe cei care stau în cubul lor viața întreagă. Nu îi condamnăm nici pe cei care stau în cutia lor și mai gândesc în afara ei. Îi condamnăm pe cei care stau în cubul/cutia lor și îi vorbesc de rău pe alții, sau se dau ei mai rotunzi… decât cubul în care se află.

Sunt sigur că toți am întâlnit specimene de ”oameni” care sunt oarecum descrierea mea de mai sus. Ei când își deschid gura… mai bine nu ar mai deschide-o. Afli ulterior că mai sunt și pocăiți, și dacă mai ești printre alți ”necredincioși”… o să te faci mic și nu o să știi ce să le mai spui. Apoi îți dai seama că poate acest tip de oameni vorbesc astfel pentru că zelul lor religios e plin în ei, dar înțelepciunea le lipsește cu desăvârșire. Sau revendică faptul că ei ar cere-o de la Dumnezeu, dar niciodată nu au primit-o… că nu știu cum să o primească – desigur. La cât de fuduli sunt, cred și eu.

Într-un incident anume, mă aflam la un birou și cineva povestea ceva despre o anumită zonă din Franța unde eu personal știam că se pregătesc trupe de la o legiune străină – un fel de armată privată. Individul respectiv, care era cu soția lui cu baticul legat sub barbă, imediat și-a dat de gol ”arama”, că acolo sunt legiuni de draci, și că el îi poate birui pe toți cu religia lui. Am tăcut, să văd cât îl ținea burta să mai scoată vrute și nevrute. Deodată o auzi-i pe nevastă-sa cum îi tot dădea ghiont să mai tacă din gura aia a lui cam mare. O fi spunând el ceva interesant, dar nu spunea când trebuia și cum trebuia. De unde avea să știu eu despre ce vorbea dumnealui… dacă eu eram un necredincios, sau străin de astfel de termene utilizate de el? (apropo, de ce la biserică predică unii chestii de parcă toți din sală ar fi ca el și ar înțelege vocabularul său religios??? – temă de gândire)

citeste mai mult: https://crestinismtrait.blogspot.com/2018/08/le-bubuie-capul-la-unii-de-atata.html

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4102 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: