Reclame
ULTIMELE STIRI!

Devotional – Nu te teme!

Dumnezeu ne poruncește să nu ne temem de dușmanii noștri. ”Nu vă temeți de ei” (Deuteronom 7:18). Pentru Israel, ”ei” reprezintă națiunile numeroase, bine înarmate ale păgânilor cu care se confruntau în Țara Promisă. Pentru noi cei de astăzi, ”ei” reprezintă fiecare problemă, necaz și dificultate copleșitoare cu care ne confruntăm în viață.

Dumnezeu spune că nu trebuie să ne temem, deci nu este nevoie de nicio altă explicație. Dumnezeu este puternic și este conștient de întăriturile satanice cu care ne confruntăm – fiecare capcană, încercare și ispită. Dar El încă mai spune și astăzi: ”Să nu vă temeți de niciunul dintre ei!”

Dumnezeu i-a spus lui Avraam, un om care trăia într-o țară ciudată și era înconjurat de regi puternici, să nu se teamă. Avraam nu știa unde va ajunge, dar Dumnezeu i-a promis că va fi scutul său și răsplată sa cea foarte mare (Geneza 15: 1). Dumnezeu i-a zis lui Avraam: ”Te vei confrunta cu dificultăți, dar te voi păzi în toate acestea.” Și Avraam a răspuns prin a crede Cuvântul lui Dumnezeu: ”Avram a crezut pe Domnul, şi Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire.” (15: 6)

Același cuvânt a ajuns și la fiul lui Avraam, Isaac. El de asemenea locuia într-un mediu ostil, înconjurat de filisteni care îl urau și îl hărțuiau. Au vrut să-l scoată din țara lor și Scriptura spune că filistenii umpleau puțurile pe care Avraam le săpase și le lăsase fiului său Isaac (vezi Geneza 26:15). Isaac a simțit conflictul acesta întreaga sa viață și trebuie să se fi gândit uneori: ”Doamne, de ce m-ai adus aici?” Dar Dumnezeu a spus: ”nu te teme, căci Eu sunt cu tine. Te voi binecuvânta şi îţi voi înmulţi sămânţa .” (26:24)

Noi, de asemenea, suntem copii ai lui Avraam și Dumnezeu ne face aceeași promisiune pe care i-a făcut-o lui Avraam și urmașilor săi: ”Şi dacă sunteţi ai lui Hristos, sunteţi „sămânţa” lui Avraam, moştenitori prin făgăduinţă.” (Galateni 3:29). Tatăl nostru ceresc vede fiecare pas al vieții noastre și, în ciuda tuturor încercărilor și dificultăților noastre, ne poruncește din nou și din nou în Scriptură: ”Nu vă temeți!”

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/9036-devotional-nu-te-teme#ixzz5KYDJD8rb
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (3641 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: