Reclame
ULTIMELE STIRI!

Zdrobit, dar totusi mult iubit de Dumnezeu

Pentru mine, unul dintre cei mai interesanți oameni din Vechiul Testament este Iacov, un om înșelător și manipulant. Cu toate acestea, Dumnezeu l-a iubit pe acest om foarte mult.

Iacov l-a înșelat pe fratele său geamăn Esau luându-i dreptul de întâi născut și furându-i binecuvântarea tatălui său, Isaac – o binecuvântare care aparținea lui Esau. Când Esau a aflat ce a făcut Iacov, a fost hotărât să-l ucidă pe fratele său și acesta a declanșat un război de durată între ei. Dar, totuși, Domnul l-a adus pe Iacov în binecuvântarea legământului bunicului său, Avraam, și a tatălui său, Isaac (vezi Geneza 28:14). Apoi Dumnezeu a adăugat aceste binecuvântări minunate: ”Iată, Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge şi te voi aduce înapoi în ţara aceasta; căci nu te voi părăsi, până nu voi împlini ce-ţi spun.”(28:15)

De fapt, Dumnezeu i-a spus: ”Nu te voi părăsi niciodată, Iacov, și nu vei putea face niciodată vreo mișcare în care Eu să nu fiu implicat. Scopurile Mele vor fi realizate în tine, indiferent de situație!”

Ce promisiune! Este greu pentru mine să găsesc orice urmă de credință, bunătate sau har în persoana lui Iacov, așa că mă întreb cum ar putea El să fie patriarhul legământului cu scopul etern al lui Dumnezeu? De fapt, aș vrea să-L întreb pe Domnul: ”Ce ai văzut la acest om? Tu ești sfânt și drept, și nu privești cu ochi buni la lucrurile pe care le-a făcut el. De ce nu l-ai corectat, în loc să-l binecuvântezi după ce a furat și a înșelat?”

Dumnezeu a văzut ceva în inima lui Iacov care a produs marea Sa dragoste și dorința de a-l binecuvânta. Noi citim: ”Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie; dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi să îmbărbătez inimile zdrobite.” (Isaia 57:15), iar Dumnezeu știa că Iacov avea un duh plin de pocăință și zdrobit.

Știm cu toții că oamenii se uită mai întâi la ce izbește ochiul, dar Dumnezeu întotdeauna privește inima. El știa că ceva din inima lui Iacov dorea să se schimbe.

Și aceasta este exact ceea ce Dumnezeu caută în fiecare dintre noi!

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/8931-zdrobit-dar-totusi-mult-iubit-de-dumnezeu#ixzz5IrR5Zyu9

Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4086 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: