Reclame
ULTIMELE STIRI!

Partidul ADER Iași este împotriva Proiectului demarat de Ministerul Educației

Învățământul românesc a suferit o serie de modificări din dorința de a fi adaptat și îmbunătățit pentru vremurile și contextul internațional în care se găsește țara noastră. Cu toate acestea, sistemul de educație românesc încă se confruntă cu probleme majore: analfabetism, o rată crescută a abandonului școlar și părăsirea timpurie a școlii. Poate fi reeducarea părinților o soluție la aceste situații, având în vedere cel mai nou proiect propus de Ministerul Educației Naționale: Strategia Națională de Educație Parentală 2018-2025.
În strategia de educație parentală se propune, între altele, regândirea sistemului de valori ale familiilor sugerându-se că „în domeniul protecției copilului sunt întâlnite mentalități conservatoare”, „fără a impune modele unice considerate ideale.”
Această strategie are ca fundament abordarea teoretică potrivit căreia familia nu este percepută așa cum o cunoaștem în mod natural, ci ca „o constelaţie de idei, imagini şi terminologii” creată şi recreată permanent de practicile socio-culturale.
Mai mult, educația parentală ar trebui să vină în sprijinul respectului pentru diversitate și încurajarea activă a egalității de gen, aria putând fi extinsă în accepțiunea unor convenții internaționale ratificate de România în anii trecuți.
Între principiile generale pe care le are în vedere această strategie se află „promovarea diversității” și înlăturarea stereotipurilor de gen, care influențează traseele de viață diferite ale fetelor și băieților, în acord cu legislaţia naţională anti-discriminare şi cu standardele Naţiunilor Unite şi ale Comisiei Europene în domeniu.
Este evidentă necesitatea găsirii unor soluții, dar acestea ar trebui să țină cont de valorile moral-creștine care au stat la baza sistemului educativ românesc. Creștinii din România, indiferent de confesiune, ar trebui să conștientizeze pericolul care planează asupra generațiilor viitoare.
Concluzia Partidului ADER Iași este că proiectul demarat de Ministerul Educației este unul ruşinos și ne vom lupta ca această propunere să nu fie aprobată.

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4034 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: