Reclame
ULTIMELE STIRI!

Nu lăsa sentimentele să îți conducă viața

Fetele și sentimentele. Când cele mai bune prietene, când cele mai aprige inamice.

Eu sunt o persoană vulcanică. Și nu doar atât. Sunt un fel de ce-i pe fața mea e și în sufletul meu. Pentru că mai tot timpul sunt plină de viață, când e furtună în suflet cei apropiați îmi spun: ”Îmi strici tot cheful când te văd.”

Da, e adevărat. Nu prea știu să îmi controlez emoțiile. O fi bine, o fi rău? M-am tot întrebat cum să fie cu acest subiect. Să vă povestesc o fază amuzantă de joi.

După un drum de mai bine un kilometru pe jos, plângând prin minunata Oradea, mă văd cu un prieten. Eu cu fața lungă. E obișnuit cu mine super vorbăreață și cu exces de gesturi, plus un accent care nu îi place. Măi, dar nimic din toate astea. Nu rezistă mult și explodează:

– În aceste condiții nu se poate lucra cu tine.

Încep să râd.

– Ce e cu tine?

– Nimic.

El tot serios.

– Ești în perioada aia a lunii? Să știu.

Mă opresc în loc și încep să râd.

Se uită la mine și probabil mă crede și mai ciudată.

Nu. Nu eram în perioada aia a lunii. Doar că aveam o problemă, nu știam să o comunic și îi stricam ziua. Acum o spuneți că trebuia să asculte, nu să îmi zică că îi stric cheful. Dar nu e așa. Același lucru mi l-a spus Estera azi: ”Dacă nu îți schimbi atitudinea, nu vii la festivitate.”

Vă regăsiți cumva prin aceste stări?

Când avem o durere, vrem ca lumea să se învârtă în jurul nostru. Să îi facem pe toți să își oprească ziua pentru noi. Să plângă alături de noi. Doar că de cele mai multe ori plângem pentru prostii și totul ar fi mai ușor dacă ne-am pune să ne rugăm.

Da, da. O să îmi ziceți că iar fac pe sfântocana.

Dar nu e așa.

Asta am învățat într-o tabără în adolescență.

O prietenă mai mare a avut ceva ceartă cu o lideră. Nu era ea vinovată, dar în loc să facă scandal, să vină să își plângă de milă, și-a luat Biblia, s-a retras undeva și a citit și s-a rugat. Mi-a rămas și acum imaginea ei.

Spre seară vorbeam cu același prieten și îi ziceam:

– Știi, când nu pot să îmi gestionez sentimentele și prin ceea ce trec nu e din cauza că sunt în perioada aceea a lunii. Nu. E din cauză că relația mea cu Dumnezeu nu e tocmai ce ar trebui să fie.

Și așa e.

Nu, nu zic că trebuie să fim de fier și să nu ne deschidem față de cineva. Da, sunt rari oamenii care vor să stea lângă noi și când nu suntem cea mai bună variantă a noastră, să fie dispuși să petreacă câtva timp lângă niște plângăcioase. Dar mă uit la Proverbe 31.

Știți ce zice?

E îmbrăcată cu tărie și slavă și râde de ziua de mâine.

Când ne lăsăm conduse de ceea ce simțim nu putem să râdem de ziua de mâine. Nu, atunci ne vine să ne tragem plapuma pe cap și să nu ne dăm jos din pat.

Când ne lăsăm conduse de sentimente, ne stricăm relații. Pentru că luăm totul personal. Credem că toată lumea are ceva împotriva noastră. Lucru care e departe de adevăr.

Nu, fiecare om pe care îl întâlnim are propria lui luptă. Mă tot gândesc care e scopul nostru ca femei. Și așa îmi place să cred că atunci când a zis Dumnezeu că femeia e un ajutor potrivit, s-a gândit și o pernă pe care cei din jur își pleacă capul pentru a găsi liniște.

Când ne găsim noi odihna?

E simplu.

Numele Domnului este un turn tare, cel neprihănit fuge în el și stă la adăpost. – Proverbe 18: 10

De aici ne luăm noi puterea. Din Dumnezeu. Chiar dacă sunt oameni care să ne asculte frângerile, chiar dacă nu sunt noi tot ne vom lua tăria din Dumnezeu și vom învăța că scopul nostru în viață este de a fi o binecuvântare, un râu al păcii pentru cei de lângă noi.

Vă îmbrățișez.

https://www.boradoroteea.com

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (3641 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: