Reclame
ULTIMELE STIRI!

Martirii vremurilor noastre. Rămășițele pâmântești ale creștinilor copți decapitați în Libia de gruparea Stat Islamic au fost aduse în Egipt pentru a fi înhumate

Rămășițele pământești ale celor 20 de creștini egipteni decapitați în 2015, în Libia, de gruparea Stat Islamic au fost aduse luni cu avionul la Cairo, a informat televiziunea de stat egipteană. Acestea vor fi înhumate în Biserica dedicată „credinței și patriei” construită în orașul egiptean Al Our, scrie ziarul italian Tempi.it.
Cele 20 de victime făceau parte dintre egiptenii săraci care, pentru un loc de muncă, și-au riscat viața în haosul și războiul civil din Libia ce au urmat prăbușirii în 2011 a regimului Gaddafi.
Creștinii copți au fost decapitați pe o plajă din Sirt, fost bastion al grupării SI, fiind îmbrăcați în combinezoane portocalii, conform unei înregistrări video postate de SI.
Corpurile lor au fost recuperate în octombrie după ce zona unde fuseseră îngropate a fost scoasă de sub controlul SI.
În total, 21 de bărbați au fost decapitați.
Conducătorul Bisericii Copte din Egipt, papa Tawadros al II-lea, a fost prezent la aeroport pentru a primi rămășițele aduse în sicrie și care urmează a fi reînhumate în provincia egipteană Minya.
Pe 15 februarie 2015, SI a difuzat o înregistrare video cu decapitarea unor bărbați prezentați ca 21 de creștini copți, răpiți în luna ianuarie a aceluiași an în vestul Libiei.
Acest film, considerat de teroriști drept un imn al morții, a devenit  schimb un imn al credinței, deoarece mărturisește, după cum spunea episcopul ortodox copt din Minya, Anba Macarius, „cel mai mare caz de martiriu creștin al vremurilor noastre. În film se pot vedea în mod clar martirii care se roagă pentru ucigașii lor, pentru judecătorii care i-au condamnat și pentru călăi. Când și-au mișcat buzele, ei  L-au rugat pe Dumnezeu să le confirme în credință și să-i ierte pe ucigașii lor, așa cum i-a învățat primul martir, Iisus Hristos: „Tată, iartă-i, că nu știu ce fac”.
Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4028 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: