Reclame
ULTIMELE STIRI!

Salvare dificilă a lui Chris și a câinelui său, rămași izolați într-o zonă stâncoasă

Momentul acela în care ajungi să prețuiești viața mai mult ca oricând, după o noapte petrecută sub cerul liber pe o creastă de munte, izolat complet, fără semnal la telefon, fără mâncare, apă și haine, adăpostit într-un culcuș de urs,…. Recuperat de salvamont dimineața, coborând pe coardă, în rapel, pe un perete de stâncă de câteva sute de metri…. Life is so precious!!!!!! Mulțumesc echipei de salvamont din Neamț, adevărați eroi!

Salvamontiştii nemţeni au derulat o operațiune extrem de dificilă, care a durat aproximativ 10 ore ( de ieri, ora 22:00 până astăzi, ora 8:00) , de salvare a unui bărbat dat dispărut de către aparţinători. Acesta s-a rătăcit de grup în zona Curmăturii la Scaune – Curmătura Stănilelor Mari, din masivul Ceahlău.

S-a intervenit cu o echipa operativă care a plecat din Baza Durău, unitatea canina specială de căutare și cu o echipă plecată simultan din Baza Salvamont Dochia.

”În jurul orei 23.50 salvatorul montan Razvan Andrieș, aflat în peretele Curmăturii Stănilelor reperează, acustic victima undeva în pereții de deasupra canionului Cheia Mare /Piatra Sură, între Culcusul Căprioarelor și Vf. Pietrei Sure. Efectuează traverseul canionului şi, în jurul orei 1:00, echipa de intervenţie nr. 1 ajunge în partea expusă a Vârfului Pietrei Sure unde găseşte victima”, menționează Salvamont Neamț.

Bărbatul de 43 de ani, din judetul Neamt se rătăcise de grup în cursul după amiezii în timp ce cobora de la Cabana Dochia pe un traseu nemarcat, împreună cu câinele său. A escaladat mai multe vâlcele înclinate şi brâne stâncoase, până ce-a ajuns într-o zonă cu pereţi de stâncă de aproape 200 de metri.

“În scurt timp, echipa de salvare avea să realizeze că extragerea celor doi din acea zonă necesită echipa de suport şi echipament suplimentar. La ora 3.30 echipa suport cu echipament special de iluminat, corzi de 200 metri lungime şi mult echipament tehnic, dar şi medical, făcea joncţiunea cu prima echipă de intervenţie, iar a treia echipă intra direct prin canion escaladând cascadele pentru a suplimenta şi asista coborârea. Au urmat lansări tehnice ale salvatorilor, ale victimelor, rapelurile de evacuare ale celor care asigurau asistenţa atelierelor de asigurare. Când toate cele trei echipe s-au regrupat în fundul canionului era deja dimjneaţă. O dimineaţă frumoasă ca sufletul unor oameni care şi-au depăşit limitele cu profesionalismul şi dăruirea de care au dat dovadă de atâtea ori”, mai informează Salvamont Neamț.

Operațiunea de salvare s-a terminat în jurul orei 8:00 .

http://www.ziarbicaz.ro/salvare-dificila-a-unui-barbat-si-a-cainelui-sau-ramasi-izolati-intr-o-zona-stancoasa

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4102 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: