Reclame
ULTIMELE STIRI!

Valorizeaza-ti sotul!

Dă-i și tu valoarea pe care Dumnezeu a pus-o în el. De ce oare altfel, în Cuvântul Său (Efeseni 5:22-24; Coloseni3:18; Tit 2:3-5; 1 Petru 3:1-5), Dumnezeu, în dreptul nostru, al femeilor, ne-a lăsat învățătura de a fi supuse soților noștri? Nu oare spre binele nostru? Cu siguranță tot ceea ce este scris în Cuvântul lui Dumnezeu este bun, iar dacă noi căutăm să-L împlinim, vom avea parte de binecuvântare!
Ca să fii supus cuiva presupune să-l apreciezi, să crezi că este valoros, să ai încredere în capacitățile lui, să-l asculți, să fii de acord cu deciziile lui, să-l susții, să-l respecți! (A nu se înțelege că soția nu poate lua decizii singură sau nu are dreptul la opinii diferite de ale soțului. În niciun caz!) În multe cupluri, soția este cea care poate lucra, iar soțul este în concediu de creștere a copilului, ori ea este cea care aduce un venit mai mare în casă sau gestionează finanțele: asta nu înseamnă că soțul respectiv ar trebui mai puțin respectat ori deloc.

Veți mai spune poate că mai poți fi supus și prin constrângere, atunci când cel mai tare, mai puternic își exercită dominarea prin forță. Însă această supunere este una din frică, din teamă, iar teama paralizează orice alt sentiment. În mod sigur, nu despre o astfel de supunere ne învață Dumnezeu, ci despre o supunere care vine din d r a g o s t e , iar  asta presupune aprecierea celui căruia i te supui, în același fel în care îl apreciezi, te încrezi, într-un cuvânt ,îl iubești pe Dumnezeu. Ori, pe aceasta se bazează o relație de căsătorie dintre un bărbat și o femeie, care și-au exprimat consimțământul de comun acord, iar uniunea dintre ei este una consensuală, peste care au cerut și binecuvântarea lui Dumnezeu.

Poate unor femei nu le este atât de simplu și ușor să urmeze această învățătură biblică și s-o aplice în viața lor, de a fi supuse soțului ca Domnului (Efeseni 5: 22,24).”Ca să te supui cuiva, trebuie să fii convinsă că acea persoană chiar merită, chiar este valoroasă!” – vor spune ele, poate… Această neîncredere, această ezitare și punere sub semnul întrebării a bunei intenții a lui Dumnezeu la
adresa noastră a dat târcoale și a lovit încă de la începuturi chiar pe prima femeie, Eva, când, ascultând de glasul șarpelui, a pus la îndoială ceea ce Dumnezeu le spusese, ei și lui Adam. În zilele noastre, făcând o analogie, am putea spune că ”șarpele” i-a dat din nou târcoale femeii, sub forma revoluției feministe din anii ’50, ale cărei principii n-au făcut decât să îndepărteze tot mai mult familia de ceea ce Dumnezeu a instituit.
Vedem, însă, câtă valoare a pus Dumnezeu în om, în bărbat, tot de la început când i-a încredințat lui Adam înalta sarcină de a da nume tuturor ființelor vii pe care El le crease (Genesa 2:19,20), câtă valoare și încredere i-a acordat, astfel încât “orice nume pe care-l dădea omul (Adam) fiecărei viețuitoare, acela-i era numele”.

Descoperă-ți soțul, cunoaște-l, dacă n-ai făcut-o cu adevărat până acum sau poate nu ai avut suficient timp, fiind abia la începutul relației ori redescoperă-l, dacă ai mai făcut-o, însă, în timp v-ați mai înstrăinat.

Apreciază-l și vei avea numai de câștigat! Caută și vei găsi în el cel puțin un talent sau câteva calități care merită apreciate și fă în așa fel încât să-i transmiți asta: că ești mândră de talentul sau de
calitățile lui ,enumeră-i-le , spune- i cât de impresionată ești, de încântată, de mulțumită . Repetă-i asta cât de des posibil. Poți chiar să-L rogi pe Dumnezeu să-ți descopere calitățile lui, dacă tu singură nu găsești niciuna specială în el, atunci când te rogi pentru soțul tău. De câte ori ai un timp al tău, de meditație, de reflecție, rugăciune, încearcă să pui pe hârtie, la liniuță, ce-ți amintești că a făcut soțul tău bun pentru casă, familie, pentru tine, pentru apropiați și vei constata cât de binecuvântată ești. Poate-ți zici: “Ce-aș putea aprecia eu la soțul meu, că nu prea face nimic special?”. Este posibil ca, luată cu grijile zilnice, apăsată de tot felul de probleme, fiind tot mai ocupată, iar timpul în care comunicați este tot mai puțin sau chiar aproape inexistent, să ajungi să simți așa! Însă, dacă vei face exercițiul de care spuneam mai sus, dacă îți vei aloca un timp de meditație și pentru partenerul tău de viață, vei fi surprinsă (poate) să constați că ai de ce să fii mulțumitoare la adresa lui, ai pentru ce să-l apreciezi, să-l valorizezi și atunci tu însăți vei simți binecuvântarea lui Dumnezeu.

citeste mai mult: https://www.oglindainimii.ro/valorizeaza-ti-sotul/

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4103 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: