Reclame
ULTIMELE STIRI!

A REFUZAT să se convertească la Islam și este prizoniera celor de la Boko Haram. 104 fete din Nigeria au fost eliberate din mânile teroriștilor cu excepția uneia

Peste 100 de eleve nigeriene, majoritatea celor răpite recent de gruparea Boko Haram, au plecat acasă la familiile lor, la patru zile după ce au fost eliberate.
Grupul jihadist a răpit fetele din orașul Dapchi în luna februarie.
După eliberarea lor din captivitate și o scurtă întâlnire cu părinții lor, elevele au fost transportate în capitală pentru a se întâlni cu președintele.
Fetele – avertizate de Boko Haram să nu se întoarcă la școală – au fost escortate înapoi la Dapchi de către soldații nigerieni.
În total, 110 de fete au fost răpite inițial, însă cinci nu au supraviețuit calvarului, iar alta – o creștină care a refuzat să se convertească la islam – este încă prizonieră.
Guvernul neagă că a plătit vreo răscumpărare către Boko Haram pentru libertatea fetelor sau că a existat un schimb de prizonieri.
Ministrul de informații, Lai Mohammad, a declarat pentru BBC că întoarcerea fetelor a făcut parte din discuțiile în curs despre amnistie în schimbul încetării focului.
Singura fată captivă refuză convertirea la islam
Mama singurei eleve aflate înca în captivitate, după ce extremiștii au eliberat 104 colege de clasaă, a declarat că fiica ei a fost blocată când era aproape să urce într-o mașină pentru a pleca în libertate si i s-a spus să se convertească la Islam.
Eleva Leah Sharibu a refuzat însă propunerea.
„Era aproape să se urce în vehiculul care trebuia să le aducă înapoi. Apoi un membru Boko Haram a spus că ar trebui să se convertească”, a spus mama copilei. „Prietenii ei au spus că au încercat să o convingă, dar a spus că nu se va converti la islam. Teroriștii a spus că dacă nu va converti la islam ea ar trebui să rămână în urmă. Ea este singură”, a mai spus aceasta.
Leah Sharibu, care este creștină, i-a rugat pe colegii săi de clasă musulmană să se roage pentru ea.
Președintele Muhammadu Buhari a confirmat că Sharibu a fost singura elevă care a fost ținută în continuare de Boko Haram și a promis că ea „nu va fi abandonată”.
Buhari, musulman, a spus că „adevărații adepți ai islamului din întreaga lume respectă ordinul că nu există nici o constrângere în religie”.
Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4296 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: