Reclame
ULTIMELE STIRI!

ULTIMUL MESAJ A LUI LORELEI PENTRU STEPHEN HAWKING: ,,Va asigur că sunteti iubit de Dumnezeu!”

ULTIMUL MESAJ A LUI LORELEI PENTRU STEPHEN HAWKING: ,,Va asigur că suntem iubiți de Dumnezeu!”

Lorelei Moşneguţu este fără îndoială omul săptămânii în România, după ce a uimit o ţară întreagă la „Românii au Talent”. Deşi nu are mâini, aceasta a cântat impecabil la pian cu picioarele, etalând totodată o voce de înger. Puţini ştiu că micuţa de 14 ani i-a trimis în urmă cu aproape patru ani o scrisoare celui mai mare savant din lume Stephen Hawking.

Cu toate că a trecut printr-o adevărată dramă, Lorelei Moşneguţu este un exemplu de optimism şi abnegaţie. Abandonată de mamă la naştere, ea a a fost adoptată. Dar, mai presus de acest lucru, tânăra nu are mâini şi se confruntă cu probleme locomotorii. Aceste lucruri nu au împiedicat-o să îşi urmeze visul, astfel că la 14 ani a ajuns să cânte perfect la pian, cu picioarele, având totodată o voce superbă. Prezentă la emisiunea mai sus menţionată, Lorelei i-a impresionat pe toţi, mulţi nereuşind să îşi stăpânească lacrimile când au văzut prestaţia incredibilă a adolescentei care şi-a înfruntat destinul.

Dar Lorelei nu este la primul moment în care uimeşte lumea printr-o acţiune întreprinsă. În urmă cu aproape patru ani, aceasta i-a trimis o scrisoare impresionantă lui Stephen Hawking, fizician englez, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani. Scrisoarea sa transmite o emoţie fantastică, Lorelei demonstrând că are o maturitate şi o sensibilitate la care copiii de vârsta ei nu au acces.

Vă prezentăm mai jos scrisoarea:

„Domnule Stephen!

Mă numesc Alberta, alias Lorelei, din România, Târgoviște. Acesta este un orășel istoric, fostă cetate de scaun a țării, cunoscută că „Cetatea celor 33 de voievozi”. Aici m-am născut, locuiesc și mă formez.

Am 10 ani și jumătate, sunt elevă în clasă a III-a, iubesc muzică, poezia, pictură, dar sunt preocupată de creații. Astfel, am obținut peste 35 de premii la diferite concursuri și simpozioane .

Am uitat să va precizez că sunt un copil special. Am venit pe lume fără membrele superioare și fără femurul de la membrele inferioare, dar nu-mi fac probleme, sunt o luptătoare! Asta nu m-a împiedicat că pe 29 martie 2013 să-mi lansez prima mea carte „Zambet de inger”-cu povești și poezii. Lansarea a fost un succes, mai ales că alături de mine a fost mamă, dar mai ales colegii de clasă care mi-au dat curaj și care m-au determinat să-mi stăpânesc emoțiile ce mă copleșeau. Atâtea televiziuni, presă, oameni cunoscuți, oameni necunoscuti…

Acum scriu la următoarea carte și va mărturisesc că unul din motivele pentru care scriu „Crestinarea lui Dracula în cetate” a fost dorință de a va demonstra d-voastră și celorlalți că religia este o mare filozofie indispensabilă vieții. Dacă eu, personal, iau nașterea mea că pe o stare de fapt și mă prețuiesc așa cum sunt, pentru d-voastră a fost mult mai greu.

Știu că până la 21 de ani ați fost sănătos și de atunci duceți o luptă teribilă cu o boală rară. Cunosc această durere pe care-o trăiți minut de minut, dar noi suntem persoane speciale și va asigur că suntem iubiți de Dumnezeu! Simț că eu am o relație specială cu îngerul meu și mi-aș dori să primiți și d-voastră această iubire divină.

Nu vreau să va critic, departe de mine acest gând, dar consider că tot efortul depus pentru Acceleratorul de la Geneva a fost un fiasco, același lucru și cu crearea unui Univers în laborator-fără intervenția Divinității, sau, ultima variantă, că legile fizicii au fost suficiențe pentru crearea Universului. Ce să mai spun? V-ați supărat și pe Papă Ioan Paul al ÎI-lea în 1980,

(Fie binecuvântat în ceruri!) când a sugerat oamenilor de știință că n-ar trebui să vorbească despre crearea Universului. Acum subliniați că este importantă explorarea Spațiului Cosmic, pentru că nu vom mai rezistă pe Pământ alți 1000 de ani. De ce să folosim atâția bani pentru experimente inutile, când ar putea fi redirecționați pentru utilarea spitalelor, reducerea mortalității, pentru diminuarea poluării, sărăciei, … , într-un cuvânt pentru salvarea acestei planete minunate!

Folosindu-va inteligență puteți găsi soluții viabile în acest sens! Nu știu dacă exagerez, dar consider că cine nu crede în Dumnezeu, se crede el însuși Dumnezeu. Am să iau că exemplu o celebritate cunoscută ce se numește Emil Cioran. Iată o maximă scrisă de el: „a fi sau a nu fi, nici una, nici alta”. I-am studiat copilăria. Se trăgea dintr-o familie de nobili, și cu toate că nu-i pot nega inteligență, avea înclinație spre agnosticism. Cu o bursă meritorie a făcut filozofia la Berlin, apoi s-a stabilit în Paris unde își are și mormântul. A fost un filozof de talie mondială, dar care, din teribilismul adolescentin a intrat în contradicție cu părinții săi și nu a respectat dogmele creștine.

D-le Stephen, „cele două mari aripi care-l ajută pe om să se înalte sunt gândirea și iubirea” spunea Victor Hugo. Eu le-aș înlocui cu iubirea de semeni și de Dumnezeu!

Domnule Stephen, însuși eleganță sau simplitatea gravitației newtoniene ar putea fi invocate cu suficiențe argumente pentru existența lui Dumnezeu. Dacă ne-am imagina de exemplu și universuri cu altfel de legi gravitaționale și cu interacțiuni planetare evident, ar fi mult mai haotic. Atunci este clar că în multe dintre aceste universuri, noi n-am putea există, și această din cauza haosului. Rezonanțele gravitaționale poate că nu doresc întru totul existența divinității, dar ele arată totuși, conform cuvintelor lui Eistein, că „desi subtil, Dumnezeu nu-i rauvoitor”.

Știm cu precizie că toți oamenii simț cu tărie dorință de a trăi. Cei care ne sugerează uneori că moartea nu este altceva decât sfârșitul total și că personalitatea și sufletul nu supraviețuiesc, sunt incomozi. Dar cei care pun la îndoială ipoteză privitoare la Dumnezeu nu sunt neapărat atei. Ateu este cineva sigur că Dumnezeu nu există, cum afirmați și d-voastră.

Eu nu am o asemenea dovadă, iar afirmațiile d-voastră mi se păr incerte. Întrucât Dumnezeu poate fi situat în vremuri și spații îndepărtate ori invocat în legătură cu niște cauze finale, pentru a fi siguri că un astfel de Dumnezeu nu există, trebuie să știm despre Univers mult mai multe decât știm acum.

În legătură cu originea religiei există mai multe de spus decât evident, aceste simple idei. Iată că am pornit pe un drum care cred că ne va duce în mod irevocabil spre stele – dacă nu cumva din cauza unei capitulări monstruoase-în față prostiei și a avariției, mai întâi ne vom distruge puțin câte puțin unii pe alții. Recentele descoperiri ale geneticii, privind existența unui genom în structură ADN-ului uman căruia îi corespunde funcția credinței, este relatată fascinant într-un volum al renumitului scriitor și critic de artă Radu George Serafim.

Cu dorința de a nu va fi reținut din timpul dumneavoastră prețios, mi-aș dori, dacă se poate, să-mi răspundeți, sau să aflu că nu mai negaţi cu atâta vehemență existența lui Dumnezeu. Deviza mea, pe care aș fi încântată să o împărtășim , este:

Eu iubesc, eu cred… Eu sunt fericită pe pământ.

Vă iubesc din suflet,

Lorelei”

In incheiere as spune ca omul de ştiinţă Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani, el a aflat acum că există cu adevărat un Dumnezeu. Sper că s-a pocăit şi l-a acceptat pe Isus înainte de a muri, oricum nu mai e ateu.

Um om care a pretins fara sa realizeze. Stephen Hawking a parasit o lume pe care n-a explicat-o, asa cum a promis. Nu ne-a spus nici ce e viata si nici cum sa traiesti fara divorturi. A fost un orgolios ridicat in slavi de orgoliosii lumii. Nu ne-a explicat nici de ce traim, nici de ce murim si nici unde ne ducem cand parasim stadiul constientei.

Un falimentar a falimentat in cam toate, ramanand un monument al falimentului existential.

Mai interesant este ca el, în urmă cu ceva timp,  într-un alt interviu, de această dată pentru BBC, în 2007, Stephen Hawking spunea despre el că nu este „religios într-un sens uzual”. „Cred că universul este guvernat de legile ştiinţei. Legile pot fi hotărâte de Dumnezeu, însă El nu intervine asupra lor”, spunea atunci savantul, relateaza Adevarul.ro

SURSA: http://logosul.ro/2018/03/18/ultimul-mesaj-a-lui-lorelei-pentru-stephen-hawking-va-asigur-ca-suntem-iubiti-de-dumnezeu/

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Despre ADMIN (3312 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: