Reclame
ULTIMELE STIRI!

La ce Evanghelie se referă Ioan Botezătorul dacă Isus încă nu murise și înviase?

Întrebare:

În Luca se spune că “Astfel propovăduia Ioan norodului Evanghelia”( Luca 3:18). La ce Evanghelie se referă Luca sau Ioan Botezatorul dacă Isus încă nu murise și nici nu înviase?

Textul din Evanghelia după Luca 3:7-20 ne relatează evenimentul predicării cu putere a Evangheliei Împărăției lui Dumnezeu de către Ioan Botezătorul.

“Ioan zicea dar noroadelor, cari veneau să fie botezate de el: “Pui de năpîrci, cine v-a învățat să fugiți de mînia viitoare? Faceți dar roduri vrednice de pocăința voastră, și nu vă apucați să ziceți în voi înșivă: “Avem pe Avraam ca tată!” Căci vă spun că Dumnezeu din pietrele acestea poate să ridice fii lui Avraam. Securea a și fost înfiptă la rădăcina pomilor: deci, orice pom care nu face roadă bună, este tăiat și aruncat în foc.” Noroadele îl întrebau, și ziceau: “Atunci ce trebuie să facem?” Drept răspuns, el le zicea: “Cine are două haine, să împartă cu cine n-are nici una, și cine are de mîncare, să facă la fel.” Au venit și niște vameși să fie botezați, și i-au zis: “Învățătorului, noi ce trebuie să facem?” El le-a răspuns: “Să nu cereți nimic mai mult peste ce v-a fost poruncit să luați.” Niște oștași îl întrebau și ei, și ziceau: “Dar noi ce trebuie să facem?” El le-a răspuns: “Să nu stoarceți nimic dela nimeni prin amenințări, nici să nu învinuiți pe nimeni pe nedrept, ci să vă mulțămiți cu lefurile voastre.” Fiindcă norodul era în așteptare, și toți se gîndeau în inimile lor cu privire la Ioan, dacă nu cumva este el Hristosul, Ioan, drept răspuns, a zis tuturor: “Cît despre mine, eu vă botez cu apă, dar vine Acela care este mai puternic decît mine, și căruia eu nu sînt vrednic să-I desleg cureaua încălțămintelor. El vă va boteza cu Duhul Sfînt și cu foc. Acela are lopata în mînă, Își va curăți aria cu desăvîrșire, și Își va strînge grîul în grînar, iar pleava o va arde într-un foc care nu se stinge.” Astfel propovăduia Ioan norodului Evanghelia, și-i dădea încă multe alte îndemnuri. Dar cîrmuitorul Irod, care era mustrat de Ioan pentru Irodiada, nevasta fratelui său Filip, și pentru toate relele pe cari le făcuse, a mai adăugat la toate celelalte rele și pe acela că a închis pe Ioan în temniță.”

CITESTE MAI MULT:https://moldovacrestina.md/la-ce-evanghelie-se-refera-ioan-botezatorul-daca-isus-inca-nu-murise-si-inviase/

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4102 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: