ULTIMELE STIRI!

Draga mea, nu te lăsa cucerită de un bou!

Înainte de a da cu parul, a se citi integral.

Hai să îți zic. Mama și bunica m-au învățat să nu dau în băiatul nimănui, dar or să mă ierte pentru asta. Unii băieți sunt niște boi. Văd verde, merg după verde. Văd o iarbă mai mănoasă, gata. Merg acolo. Pe șleau, boul întinde botul celei care întinde mâna cu cea mai multă iarbă. Și iau tot ce ai în mână, dacă nu ești atentă mănâncă și mâna.

Dacă nu ai înțeles paralela mea, o zic clar.

Draga mea,

Nu știu pe unde îți e inima, nu știu dacă încă bate, dar dacă o face, nu o face pentru cine trebuie. Nu te văd ca pe cineva din mulțime, nici nu ești. Ești gura de aer dintr-o cameră lipsită de oxigen. Voi fi directă în tot ce îți voi spune. De obicei tac și îmi țin gura. Știu că dragostea acoperă totul, dar rănile unui prieten dovedesc credincioșia lui. Nu voi fi una dintre prietenii lui Iov, îți vreau binele.

Fată, ești specială. Ești unică. Ești minunată. Și nu, nu e un mesaj publicitar. Și da, există fete de o mie de ori mai frumoase decât tine și fete de o mie de ori mai urâte decât tine. De aceea îți spun că frumusețea stă în ochii celui care te privește. O secundă aș vrea să te uiți la tine prin ochii mei, ori a oamenilor dragi. Doar o secundă și nu aș mai scrie aceste rânduri.

Uite ce e. Poate nu te vezi ruptă din soare, dar dacă ți-ai mări buzele, sânii și fundul. Dacă ți-ai pune extensii și gene false, dacă ai umbla doar cu machiaj cât e ziua de lungă, pentru cel care nu te vede, tot vei fi doar o clătită necoaptă în mijloc. Pricepe asta.

Apoi. Hai să îți zic. Mama și bunica m-au învățat să nu dau în băiatul nimănui, dar or să mă ierte pentru asta.  Unii băieți sunt niște boi. Văd verde, merg după verde. Văd o iarbă mai mănoasă, gata. Merg acolo. Pe șleau, boul întinde botul celei care întinde mâna cu cea mai multă iarbă. Și iau tot ce ai în mână, dacă nu ești atentă mănâncă și mâna.

Dacă nu ai înțeles paralela mea, o zic clar.

Sunt unii băieți nesimțiți. Se cred buricul pământului, îți găsesc slăbiciunea și profită de ea. Da, în mod normal ar trebui să îi simți și să spui ”pas” acestui tip de băieți. Dar în dragoste, eh, zicea Jane Austen, toți suntem proști. Să revin.

Dacă nu ești familiară cu portretul unui bou, hai că îți zic.

Vorbește cu tine ca din spatele calului. Am vorbit cu câțiva băieți la cei puțini ani ai mei. Și știu cum e o conversație de ”Ceau, cf?” ”Bn. Tu?” Și tu îi povestești super încântată ziua ta și alte lucruri faine și el îți dă ”seen” și te lasă cu gura căscată. Dar am avut și conversații pe care trebuia să le rumeg, conversații care aveau în spate ore întregi de meditat, aveau timiditate și bun simț.

Ce mai face el, îți povestește despre alte fete. Și nu fostele prietene, ci alte fete care îi încălzesc lui sângele acum. Sincer, meriți mai mult decât atât. Un băiat serios știe că nu așa se cucerește inima, prin gelozie prostească. Nu. Astea sunt măgării. Și vei zice că nu, nu face din astea. Nu, dar îți povestește în fiecare zi anumite pățanii cu niște fete, cu un entuziasm pe care nu îl are când vorbește cu tine.

Ține totul ascuns. E bine și așa în online. Să ne vedem față în față? Ioi, nu. E bine să fim prudenți. Draga mea, prudența asta ține-o pentru momentul în care ești la volan. Când e vorba de inima ta, cască ochii ori lasă lumea să îi caște.

Nu vreau să îți spun să râvnești la pruncul președintelui. Nu. Trebuie să vezi care îți e valoarea. Eu nu voi da 50 de lei pe un măr, dar pentru plăcinta cu mere nu voi folosi mango. Pentru plăcintă ai nevoie de mere. Tu ești mărul, deci ai nevoie de plăcintă, nu de mango. Că nu vrei să faci salată de fructe.

Și încă ceva.

Pe mine chiar nu mă interesează că suntem în secolul 21, că există doar în filme, că mai știu eu ce. Dacă un băiat chiar vrea să te cunoască, să îți cunoască părinții întâi. Vrea să îți lase mesaje în miez de noapte? Spune-i să îi lase tatălui tău. Eu nu mi-am respectat de multe ori regula cu ora 22 și de fiecare dată am regretat-o. Învață din greșelile mele.

Da, am fost acidă. Și poate o să mi se urce oamenii în cap. Dar o fac pentru că țin la tine. Și dacă nu o fac acum, am să regret peste ani.

Încă ceva.

Dacă tu alegi azi un bou, peste 10 ani, tu vei fi o vacă.

E o figură de stil urâtă. Și la fel e și în cazul meu. Dar dacă alegi un băiat care te vrea pentru ce nu ești, vei sfârși târându-te pe picioare.

Da, există băieți incredibili, băieți cărora le-aș pupa mâna. Și există unul al tău. Așteaptă-l pe acela. Un băiat te înnobilează ori te frânge. Tu alegi de cine te lași cucerită. Tu. Nu alege cu ochii. Nu alege doar să simți acel fior, că sincer, acela trece.

Azi mi-a zis o prietenă ceva frumos: ”Doro, nu-l alege doar pe cel care e de treabă. Alege-l pe cel care e de treabă, dar pe care îl și iubești. Când o să vă certați, îți va fi mult mai ușor să îl ierți pe cel care e de treabă și pe care îl iubești, decât pe cel care doar de treabă.”

Ia și tu acest sfat. E bun. Și iubirea,eh, iubirea înseamnă mai mult decât cuvinte.

Ai valoare. Nu călca valoarea altora în picioare, dar nu te lăsa nici tu călcată în picioare. Toate, dar toate vin la momentul potrivit. Dumnezeu aranjează decorul pentru cei care știu să aștepte.

Cu drag,

o acritură

https://www.boradoroteea.com/single-post/2018/01/29/Draga-mea-nu-te-l%C4%83sa-cucerit%C4%83-de-un-bou

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5416 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: