ULTIMELE STIRI!

Când ai necazuri și te miri de ce nu mai te poți ruga pentru tine (sau alții)

Recent am aflat de un ”om al lui Dumnezeu” care trecea prin încercări – ca oricare alt om de pe această planetă – și cineva a ”îndrăznit” să-i scrie un mesaj cum că… se roagă pentru el.

Frumos gestul, am zis eu la început. Frumos, dar era doar aparent. Am căutat să văd și ce reacție a avut ”omul lui Dumnezeu” și mare mi-a fost mirarea când am văzut și citit că el a luat-o ofensator. El a citit mesajul ca și când ar fi scris… ”ești un ratat, ai nevoie de ajutor, bă!!!

M-a pus pe gânduri faza asta. Pentru că avem în jur oameni care observă felul nostru de a fi, cum arătăm la față, și încep… să te citeascăUnii încep să te interpreteze (cum vor ei, sau cum știu ei mai bine) și apoi încearcă o abordare. Nu sunt genul de om care să interpreteze ceea ce spun alții că fac, în procesul de a te ajuta cumva, cum pot ei mai bine, să te simți mai bine, să te faci bine, să treci de momentul ”nasol” în care te afli. Unii fac rugăciuni doar atunci când sunt în necazuri și… ciudat este că doar 40% dintre ei mai cred că Dumnezeu răspunde rugăciunilor, conform unui studiu recent efectuat de Com Res Global pe un grup de persoane din Anglia, publicat pe 14 ianuarie 2018. Printre descoperirile acestui studiu menționez doar 3 puncte principale:

    • Circa jumătate dintre adulții din Marea Britanie spun că se roagă uneori

 

    • Unul din cinci (20%) din adulții din Mare Britanie spun că se roagă în mod regulat (cel puțin o dată pe lună)

 

  • Femeile sunt cele care spun că se roagă uneori, comparat cu bărbații (56% vs. 46%)

Nu cred că are relevanță prea mare unde te afli și dacă aceste statistici s-ar aplica ție sau nu. Nici dacă nu aparții de vreuna din răspunsurile de mai sus. Dar atunci când spui cuiva că ”te rogi pentru el/ea” și o și faci, este un răspuns de susținere de încurajare, de ajutor. Nu am înțeles de ce pentru alții această expresie a însemnat o ofensă – motiv pentru care nici nu am să menționez pe individul de care este vorba. De fapt o să vă menționez, este un ratat.

Și realizez acum că noi toți suntem niște ratați atunci când trecem prin momente în care nu mai putem să ne rugăm pentru noi și nici nu putem cere altora să se roage pentru noi. Sunt acele momente când nici măcar nu putem să exprimăm prin ceea ce trecem, ceea ce simțim, dacă vom fi înțeleși sau nu, și uneori tăcerea valorează mult și poate chiar nimic pentru alții.

V-ați aflat acolo vreodată?

Nu pot să spun că nu am spus și eu altora că mă rog pentru ei și nu am făcut-o, am ales să spun ceva și să și fac acel lucru atunci, acolo. Dar au fost și momente când nu mai puteam să mă rog. Nu puteam să mă văd în starea în care eram și să înțeleg ce se întâmplă cu mine.

Nu vroiam să judec ceea ce se întâmpla, pentru că simțeam că trebuia să trec pe acolo – din moment ce am ajuns acolo.

Am realizat ulterior că și oftatul și gemetele noastre sunt de fapt niște rugăciuni pe care le rostim fără să ne dăm seama… și că Dumnezeu răspunde la astfel de rugăciuni!

În Exod 2:23-24 avem relatarea poporului evreu care era în robie și erau apăsați, și ei nu au făcut altceva decât să geamă, să suspine către Dumnezeu cu privire la starea lor. Și următorul lucru pe care îl citim este că Dumnezeu își aduce aminte de legământul Său cu poporul, citiți împreună cu mine aceste versete:

 După multă vreme, împăratul Egiptului a murit; și copiii lui Israel gemeau încă din pricina robiei și scoteau strigăte deznădăjduite. Strigătele acestea, pe care li le smulgea robia, s-au suit până la Dumnezeu. Dumnezeu a auzit gemetele lor și Și-a adus aminte de legământul Său făcut cu Avraam, Isaac și Iacov. (Exodul 2:23-24, sublinierile din text îmi aparțin).

Dumnezeu nu doar a auzit gemetele lor, și-a adus aminte de legământul Său, dar… uimitorul lucru se întâmplă de fapt în versetul 25: ”Dumnezeu a privit spre copiii lui Israel și a luat cunoștință de ei.” (Exodul 2:25). O altă versiune în limba română spune că ”Atunci Dumnezeu a privit (cu interes) la situația israelienilor și a decis să se implice pentru cauza lor. ” (BVA). Aceasta înseamnă că Dumnezeu nu disprețuiește gemetul tău.

CITESTE MAI MULT: https://crestinismtrait.blogspot.ro/2018/01/cand-ai-necazuri-si-te-miri-de-ce-nu.html

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5404 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: