ULTIMELE STIRI!

Este războiul cu cancerul un eșec?

În ultimii ani s-a vorbit adesea în România despre criza citostaticelor. (…) Însă, în ciuda neliniștii pe care o provoacă această criză pentru anumite categorii de persoane, consider că de fapt este vorba despre o criză falsă….”

„…Să presupunem că în România timp de un an nu ar mai fi citostatice… Ce s-ar întâmpla? Ar muri mulţi oameni de cancer! Însă, ce e deosebit faţă de situaţia actuală? Și acum mor la fel de mulţi oameni din cauza cancerului, cu tot cu citostatice! De aceea, aș pune următoarea întrebare: câte cazuri de vindecări de cancer cunoașteţi în urma chimioterapiei? Eu nu cunosc niciunul, deși am cunoscut foarte multe persoane care au suferit de cancer la diferite organe, au făcut tratament cu citostatice și cu raze și au murit după 2-3 ani de la depistarea boii, dacă nu mai repede. Deci, consider că tratamentul cu citostatice este o apă de ploaie, care îmbată moralul pacienţilor și care aduce venituri substanţiale celor care produc aceste substanţe chimice. Puţinele vindecări documentate sunt doar excepţii… sau poate miracole.“

„Titi Dălălău, «Medicii refuză chimioterapia». 4 febr. 2013, punctul.ro”.

„>[1]

Excepţii sau miracole (?)

Societatea în care ne sunt imersate vieţile are o atitudine ambivalentă și contradictorie faţă de subiectul sensibil al cancerului și tratamentului lui, așa cum ilustrează paragraful citat anterior, al cărui autor nu este un profesionist din domeniul sănătăţii. Pe de o parte există voci ale pacienţilor sau ale medicilor care deplâng absenţa citostaticelor, subliniind importanţa acestora în tratarea acestei boli nemiloase, iar pe de alta sunt vocile care văd în citostatice o povară, un flagel, o otravă împinsă pe gâtul pacienţilor de o conspiraţie motivată de interese dubioase ale unui corp medical ipocrit și insensibil.

Când diverse autorităţi medicale par să afirme sau chiar afirmă efectele catastrofale ale terapiilor convenţionale utilizate în cancer, atitudinea sceptică este cu atât mai de înţeles, iar lamentaţiile despre „criza citostaticelor“ devin și mai neinteligibile. Ce să credem, de pildă, când citim că „aproape 75% dintre doctori ar refuza chimioterapia pentru ei înşişi și pentru membrii familiei lor, dar totuşi [sic!] o prescriu pentru 75% dintre pacienţii lor“? Sau ce să crezi când un medic român declară la final de carieră: „Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră […]“? Am auzit recent și următoarea întrebare: Cum se face că în ciuda progreselor realizate de tehnologie în alte domenii, în materie de cancer nu s-a progresat deloc? Așa să fie? Articolul de faţă încearcă să clarifice aceste probleme.

Cu caracter preliminar, ar trebui clarificat însă ce înseamnă „cancerul“. Pentru multe persoane, „cancerul“ este o singură boală. Pentru specialiști, cancerul înseamnă mai mult de 100 de boli diferite, cu incidenţă, factori de risc, tratament și prognostic diferite. Din punct de vedere istoric, înţelegerea medicală a cancerului a progresat continuu, iniţial vorbindu-se doar despre „cancer“, un termen provenit din limba latină, unde însemna „rac“ (aluzie la aspectul morfologic al unora dintre primele tumori descrise în literatura medicală antică). Ulterior s-a constatat că tumorile care afectează diverse organe nu sunt deloc la fel, treptat s-au deosebit subtipuri (de ex. cancer pulmonar cu celule mici și cancer pulmonar fără celule mici), iar odată cu progresele recente s-a constatat că și diversele subtipuri pot prezenta diferenţe, în prezent fiind posibilă descrierea mai multor genotipuri, adică tipuri care prezintă anumite particularităţi genetice (chiar dacă morfologic – din punctul de vedere al formei, al aparenţei vizuale – par similare).

https://semneletimpului.ro/sanatate/boli/cancer/este-razboiul-cu-cancerul-un-esec.html

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5268 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: